Bakan Mehmet Şimşek The Economist'i Protesto Etti

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Türkiye’deki genel seçimlerde "CHP’ye oy verin" çağrısı yapan The Economist’e Türk hükümetinin tepkileri sürüyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Twitter’da, “Türkiye ve AK parti hakkında şok edici bir şekilde ön yargılı ve gerekçeleri açıkça politik olan makaleyi okuduktan sonra The Economist’i takip etmemeye karar verdim” sözlerini kullandı.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "CHP’ye oy verin" çağrısı yapan The Economist’in baş yazısına ilişkin Twitter’da “The Ekonomist’teki Türkiye ve AK parti hakkında şok edici bir şekilde ön yargılı ve gerekçeleri açıkça politik olan makaleyi okuduktan sonra Twiter’dan takip ettiğim birkaç yayından biri olan ve uzun zamandan bu yana tutkulu bir okuyucusu olduğum Ekonomist’i takip etmemeye karar verdim” diye yazdı.

“Ne yazık ki, Ekonomist kasten kendini önemsiz ve saygısız hale getirdi ve onun argümanı tamamen boş” diyen Şimşek Economist’in açıkça Türkiye’yi bilmediğini ve şiddetli olumlu değişiklikleri takip etmediklerini ifade ederek şöyle devam etti: “Oysa ki bizim gündemimiz vatandaşımızın geleceği için. 2023 vizyonumuz daha güçlü bir demokrasi, daha güçlü bir ekonomi ve daha güçlü bir Türkiye’yi amaçlıyor.”

Türkiye’de daha ileri demokrasi ve sivil özgürlükleri geliştirenin AK parti hükümeti olduğunu ve bunun sadece başlangıç olduğunu belirten Bakan Şimşek bunun göz ardı edilmesinin kötü bir gazetecilik ve belirli bir gündeme hizmet etmek olduğunu savunarak, her ikisinin de böyle prestijli bir dergi için kabul edilemez olduğunu sözlerine ekledi.(ANKA)