Bin Laden Çocuklarına İyi Eğitim Almalarını Tavsiye Etmiş

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

İngiliz Sunday Times gazetesine konuşan, Usame Bin Ladin'in beşinci eşinin kardeşi Zekeriya El Sadah, Bin Ladin'in çocukları ve torunlarına Avrupa ve ABD'ye giderek, iyi bir eğitim almaları tavsiyesinde bulunduğunu söyledi.Gazetenin manşetinden "Bin Ladin çocuklarına 'ABD'ye gidin ve barış içinde yaşayın' dedi" başlığıyla duyurduğu haberde, El Kaide'nin öldürülen liderinin beşinci karısı Emel'in erkek kardeşi Zekeriya El Sadah ile yapılan röportaja yer verildi.

 
Sunday Times El Sadah'ın şu sözlerini aktardı:
 
"Çocukları ve torunlarına, Avrupa ve ABD'ye gidip, iyi bir eğitim almalarını söyledi. Çocuklarının, kendisini cihat yolunda takip etmemeleri gerektiği konusunda kararlıydı. Okumaları, barış içinde yaşamaları ve kendi yaptıklarını yapmamaları gerektiğini söyledi."
 
İslamabad'dan Julian Thompson'ın kaleme aldığı haberde ayrıca, Bin Ladin'in Pakistan'da bir evde tutulan üç çocuğu ile üç torununun fotoğrafına yer veriliyor.
 
Bin Ladin'in öldürülmesinin ardından, üç eşi ve 9 çocuğunun İslamabad'da üç katlı bir evde Pakistan istihbarat servisi tarafından tutulduğunu söyleyen El Sadah, çocukların geçen yıl babalarının ölümüne şahit olduğunu ve olayın ardından büyük travma yaşadığını anlattı.
 
Emel'i ülkesi Yemen'e götürmek isteyen Zekeriya El Sadah'ın, Pakistan'ın kız kardeşinin Yemen'e gitmesine izin vermeyeceğini söylediği aktarıldı. AA