Norveçli Terörist Hükümetin İstifasını İstiyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Baerum kentindeki İla hapishanesinde 10 saat süren sorgusunda katliamı işlediğini kabul eden, ancak başka bilgi vermemekte ısrar eden Breivik'in tuhaf istekleri devam ediyor. Breivik'in avukatı Geir Lippestad, müvekkilinin uzun bir talep listesi sunduğunu söyledi. Gerçekçi olmayan talep listesinde Breivik'in, İşçi Partisi'nin büyük ortağı olduğu koalisyon hükümetin istifa etmesi ve kendisinin akıl sağlığıyla ilgili muayenenin Japon uzman doktorlar tarafından yapılmasının da bulunduğunu kaydetti.

Müvekkilinin iki talep listesinin olduğunu söyleyen avukat Lippestad, birinin mahkûmlar arasında yaygın olan sivil giyecek ve sigara gibi ihtiyaçlar içerdiğini, diğerinin ise gerçek dünyadan çok uzak "gerçekçi" olmadığını ifade etti.

İnternette yayınladığı manifestosunda sözünü ettiği iki hücre hakkında bilgi vermesini, taleplerinin yerine getirilmesi şartına bağlayan Breivik'in, devlet televizyonu NRK'da 20 saat konuşması ve sosyal iletişim sitelerini kullanmasına izin verilmesi de talepleri arasında yer alıyor.