ABD, Çin’e Borçlanmaya Devam Ediyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi konumundaki Çin, elindeki Amerikan borçlarını fonlamaya devam ediyor. ABD hazine bonolarının en büyük alıcısı Çin, Şubat ayında 12,7 milyar dolar tutarında Amerikan hazine bonosu daha aldı.



Çin medyasında yer alan haberlerde, Çin'in Şubat ayında 12,7 milyar dolarlık Amerikan hazine tahvili aldığı ve elindeki Amerikan tahvillerinin toplam tutarının 1 trilyon 178,9 milyar dolara ulaştığı bildirildi. ABD Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Şubat ayının sonu itibariyle, ABD hazine bonolarının başlıca alıcılarının elinde 5,103 trilyon dolarlık hazine bonosu bulunduğu kaydedildi. Bu ülkenin ikinci büyük alıcısı Japonya da elindeki Amerikan hazine bonosu tutarını artırdığı ifade edildi.

Uzmanlar, euro bölgesinde devam eden borç krizinin ve Amerikan ekonomisindeki toparlanma umutlarının da Çin'in kararında önemli rol oynadığı görüşünü belirtiyor.

Öte yandan, dünyanın en büyük yabancı döviz rezervlerine sahip olan ülkesi Çin'in rezervleri de bu yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,9 yükseldi. (Cihan)