Florida Ön Seçimlerinin Galibi Mitt Romney

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Turk Avenue - Amerikan Başkanlık yarışında Cumhuriyetçi adaylar arasındaki ön seçim yarışında heyecan giderek artıyor. Mitt Romney, Florida'daki ön seçimleri açık ara farkla kazandı. Massachusetts eski Valisi Romney yüzde 46 oy aldığı ön seçimde yüzde 32 oy alan Gingrich'i geride bıraktı. Ön seçimlerde Rick Santorum üçüncü ve Ron Paul ise dördüncü oldu.

Gingrich, kampanyaya devam edeceğini açıklarken, Kongre üyesi Ron Paul Florida'daki seçimlerde ağır yara aldı. Cumhuriyetçi Parti'den başkanlık için yarışan adayın 1144 delegenin desteğini alması gerekiyor. Romney şu ana kadar yapılan ön seçimlerde 84 delege kazandı. Seçimlerde Gingrich 27, Ron Paul 10, Santorum 8 delegeye sahip.

Gingrich seçimden sonra yaptığı açıklamada 46 eyalet daha olduğunu ve sonuna kadar yarışa devam edeceğini açıkladı. Florida'da Romney, Cumhuriyetçi kayıtlı seçmenden 765,986 oy aldı. Gingrich ön seçimde 526,449 oy aldı.

4 Şubat'ta Nevada'da yarışacak adaylar, Cumhuriyetçi adayların oylarını almak için yarışacak. 7 Şubat'ta ön seçimler Colorado , Minnesota, Missouri eyaletlerinde devam edecek.