Forbes'un En Güçlüler Listesinde Erdoğan 48'nci

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Forbes Dergisi tarafından hazırlanan ve dünyanın en güçlü insanlarının sergilendiği listede, birinci ABD Başbakanı Barack Obama olurke, ikinciliği ise Rusya Başbakanı Vladimir Putin ve üçüncülüğü ise Çin Devlet Başkanı Hu Jintao seçildi. İlk onda yer alan isimler oldukça dikkat çekici. Sıralamanın 4. sırasında Almanya Başbakanı Angela Merkel, 5. sırasında ise Microsoft'un kurucusu Bill Gates yer aldı. Türkiye Başbakanı Recep Tayip Erdoğan ise listenin 48. Sırasında yer aldı.

Listedeki kişilerin etkiledikleri insanların sayısı, kendi etki alanlarının ötesinde de güç yayabilmeleri, önemli mali kaynakların kontrolünü ellerinde tutmaları ya da bu kaynaklara erişebilir olmaları ve son olarak da güçlerini ne derece etkili kullanabildikleri gibi noktalar göz önüne alınarak yapılan değerlendirmede,listeye giren bazı önemli isimler ise şunlar:

6. sırada Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Adbul Aziz el Suud, 7. sırada Papa 16. Benediktus, 8. sırada ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke, 10. sırada İngiltere Başbakanı David Cameron, 13. sırada Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 26. sırada İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, 38. sırada BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve 51 sırada Tibet'in ruhani lideri Dalay Lama.

© SONHABER.NL