Amerika

Kaçak Göçmenler Sınırdışı Edilmeyecek

Print
Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
ABD Başkanı Barack Obama'yı göreve geldiği ilk günden bu yana meşgul eden kaçak göçmenler probleminde önemli bir adım atıldı. Başkan Obama özel bir başkanlık emri yayınlayarak ulusal güvenliğe zararı tespit edilmeyen tüm kaçak göçmenlerin sınırdışı edilme sürecini durdurdu. 300 bin kaçak göçmen arasında yapılacak olan bir çalışmayla hangi kişilerin ulusal güvenlik için tehdit oluşturduğu, hangi kişilerin oluşturmadığı tespit edilerek sınır dışı işlemleri gerçekleştirilecek. Tahminlere göre ABD'de 11 milyon kaçak göçmen yaşıyor, bunların büyük bir kısmı İspanyol asıllı.

Yeni politika ABD'ye çocuk olarak gelen, burada bir Lise'den mezun olan ve üniversiteye kayıt olan kaçak göçmenlerin sınır dışı edilmelerini oldukça düşük bir olasılık haline getiriyor.

Anavatan Güvenliği Bakanı Janet Napolitano, "Suçlu kaçak göçmenler sınır dışı edilmeye devam edecek" dedi.

Başkanlık emri DREAM adı verilen ve bir türlü Kongre'den geçirilemeyen göçmen reformu yasa tasarısını da bir açıdan uygulanır kılıyor. DREAM yasa taslağına göre ABD'ye çocuk olarak gelen kaçak göçmenler üniversiteye gitmeleri ya da orduda görev yapmaları karşılığında ABD'de yasal bir statü edinebileceklerdi.

Cumhuriyetçiler ise bu kararı Kongre'yi arkasından dolaşmak olarak değerlendiriyorlar. Kaynak: Sabah USA
Twitter