ABD'yi Şubat Ayında Ziyaret Edenler $11.6 Milyar Harcadı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
ABD'yi Şubat 2011'de ziyaret eden turistler bir ay boyunca 11.6 milyar dolar harcadı. Amerikan Ticaret Bakanlığı verilerine göre bir yıl öncenin aynı ayına göre harcamalar yüzde 9 (970 milyon dolar) artış gösterdi. Yeni verilerle birlikte turist harcamaları 14'ncü ay ard arda artış gösterdi. Turizmle ilgili ihracat rakamı da Şubat ayında 1 milyar doları buldu.

ABD'yi ziyarete eden turistler yiyecek, konaklama, hediye, eğlence ve ulaşıma 8.9 milyar dolar harcarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre bu harcamalarda yüzde 7'lik bir artış yaşandı.

Şubat 2011'de Amerikalı havayolu şirketleri tarafından taşınan turistlerin harcadıkları yol paralarının toplamı ise bir yıl önceye göre yüzde 15 artışla 2.7 milyar dolara ulaştı.

2011'in ilk iki ayında uluslararası ziyaretçiler seyahat ve turizmle ilgili ürün ve hizmetlere toplam 23.3 milyar dolar harcadı. Amerikalılar ise yurt dışı gezilerinde yılın ilk iki ayında 17.4 milyar dolarlik harcama yaptı. ABD'nin turizmdeki geliri ile gideri arasında 5.9 milyar dolar ABD lehine fazla verdi.