FUTBOL

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Real Madrid'in Brezilyalı futbolcusu Kaka'yı sosyal paylaşım sitesi Twitter'da takip edenlerin sayısı 10 milyonu geçti. Takipçi sayısı 10 milyonu geçen ilk sporcu unvanını alan 30 yaşındaki Kaka, bu site üzerinden gönderdiği mesajda kendisine ilgi gösteren herkese teşekkür etti.


 


Hayranlarıyla bu siteden iletişim kuran sporculardan Cristiano Ronaldo'nun 9 milyondan fazla takipçisi bulunuyor. Eski basketbolcu Shaquille O'Neal'i 5,5 milyon, LeBron James'in 4,3 milyon kişi takip ediyor. Müzik dünyasından ise Lady Gaga ile Justin Bieber'ın 20 milyondan fazla takipçisi bulunuyor.


Türkiye'de top koşturan futbolcular arasında ise Fenerbahçeli Alex'in 587 bin, Galatasaraylı Felipe Melo'nun 448 bin, Beşiktaşlı Ricardo Quaresma'nın 75 bin takipçisi bulunuyor.  A.A.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

New York'ta gerçekleştirilen ve 24 takımın katıldığı bir hafta süren salon turnuvasını Fenerbahçe USA derneğinin desteklediği Fenerbahçe USA takımı kazandı. Fenerbahçe USA takımının antrenörü Şuayip Tiyaloğlu, kazandıkları kupayı Türkiye'de şike davası nedeniyle yargılanan Fenerbahce Spor Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Cemil Turan ve Tamer Yelkovan'a  hediye ettiklerini söyledi.


 


New York Nassau Community College'in davetlisi olarak New York State 2012 Indoor Soccer Turnuvası'na katılan Fenerbahçe USA yedi maç oynadı. Finalde New York'un köklü takımlarından Mineola Portuguese Soccer Club'u 5-1 yenen Fenerbahçe USA, konulan 1000 dolarlık ödülün de sahibi oldu. Mineola Portuguese 1936 yılında kurulan New York'un en eski futbol kulüplerinden biri olma özelliği taşıyor.

Oynadığı yedi maçın altısını kazanan Fenerbahçe USA, turnuvada 20 gol attı. Takımın kalecisi turnuvanın en iyi kalecisi seçilirken, Fenerbahçe USA en centilmen takım ödülüne de layık görüldü.

Fenerbahçe USA takımında Türk oyuncular Cemil Turan, İsmail Gül, Egemen Aydın, Uğur Kahveci ve Burhan Derelioğlu'nun yanı sıra Amerikalı ve farklı etnik gruplardan oyuncular da bulunuyor.

Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen eski milli futbolcu Oktay Derelioğlu'nun kardeşi Burhan da Fenerbahçe USA için oynuyor. Nassau Community College'da okuyan Türk öğrencilerin desteklediği final maçını 5-1 kazanan Fenerbahce USA, diğer maçlarını 3-0, 2-0, 5-1, 2-1, 5-1 ve 1-1 biten bir maçı penaltılarla kazandı. Kaybettiği tek maçı da 2-0 yenildi.

Turnuvada Fenerbahçe USA'nin yendiği takımlar New York metropolitan bölgesinin önde gelen üniversite ve kolej takımlarından oluştu. Nassau University, Hofstra University, C.W.Post - Long Island University, Queens College, Manhattan College,  Molloy College, Mineola Portuguese Soccer Club, New York Polet Fenerbahçe USA'nin rakibi oldu.

Fenerbahçe USA, New York ve New Jersey metropolitan alanda 2. Lig Yükselme Grubu'nda top oynayan tek Türk takım olma özelliği taşıyor.

Takımın uzun yıllardır antrenörlüğünü yapan Şuayip Tiyaloğlu, pek çok imkansızlık ve zorluğa rağmen birlikte top oynayan iyi bir ekip olduklarını söyledi. Takımın en büyük destekçisi işadamı Ekmel Anda'ya da teşekkür eden Tiyaloğlu, kupayı Anda'nın müze görünümündeki ofisine götürüp kendisine vereceklerini ifade etti.

Fenerbahce USA geçtiğimiz yıl katıldığı turnuvalarda da büyük başarılara imza atmış, New York futbol camiasında isminden söz ettirmişti.
 

Facebook

Youtube