×

Warning

JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/turkavenue/public_html/images/USA_Turkey

JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/turkavenue/public_html/images/ilkturkler

JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/turkavenue/public_html/images/AKP_CHP

×

Notice

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/USA_Turkey

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/ilkturkler

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/AKP_CHP

LOKAL

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
New Jersey eyaleti sınırları içerisinde 100 yıla yakın Masonik bir loca olarak faaliyet gösteren ve 2011 yılında Cliffside Park ve bölgede yaşayan Türklerin girişimi ve Diyanet İşleri Başkanlığı desteği ile satın alınarak cami ve kültür merkezine dönüştürülen Bergen Diyanet Camii ve Kültür Merkezi, 1. Olağan Genel Kurulu dernek merkezinde yapıldı. 9 kişiden oluşan asil listeye dört bayan girdi. Genel Kurul, başkanlık görevine Duran Özcan-ı getirirken, camii dernek başkan yardımcısı Pervin Aybalık, muhasip üye de Seher Demiral oldu.


Diyanet İşleri Başkanlığı Washington, DC Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Yaşar Çolak tarafından açılan Genel Kurul, 2014-2016 dönemi yönetim kurulunu seçti. Bir önceki dönemin başkanlığını yapan İsmail Uslu, genel kurul başlangıcında yaptığı konuşmada 2012 yılından beri sürdürdüğü görevini camiyi daha ileri noktaya taşıyacak bir ekibe devretmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Dr. Çolak da konuşmasında, Diyanet Vakfı şemsiyesi altında bulunan camilerde en fazla şeffaflığa önem verdiklerini ve yapılan her işin büyük bir şeffaflıkla gerçekleştirildiğini söyledi.

2011 yılında caminin alınmasında büyük emekleri olan ve kurucu üyeler arasında yer alan Levent Sertbaş, Cavit Öncül, Mustafa Karyağdı, Numan Okuyan, Tunç Özlü, Korkmaz Öz, Ünal Kalleci, genel kurul tarafından bir kez daha teşekkür edilirken, yönetimde yer almayan isimlerin de her daim cami yönetim kurulunun yanında ve destekçisi olacağının altı çizildi.

Caminin 9 asil, 3 yedek, 3 denetleme kurulu üyesi şu isimlerden oluştu.
Duran Özcan: Başkan
Pervin Aybalık: Başkan Yardımcısı
Cemil Özyurt: Genel Sekreter
Muhasip: Seher Demiral
Kadınlar Kolu Başkanı: Fulya Atila
Eğitim Komisyonu Başkanı: Gülzade Oktay
Gençlik Kolu Başkanı: Emre Yıldız,
Üye: İbrahim Çoşkun,
Üye: Tevfik Aşkın
Yedek üyeler: Hakan Karalök, İbrahim Demirel, Korkmaz Öz
Denetleme Kurulu: Cavit Öncül, Numan Okuyan, Mustafa Karyağdı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

New York merkezli Türk Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası (TACCI) başkanlığını yürüten Ermeni asıllı Türk vatandaşı Aret Taşçıyan (63) üzerinden bir ay bile geçmeden seçimde usulsüzlük yapıldığı iddialarının artması üzerine görevinden istifa etti. Amerikalı Türk işadamlarını çatısı altında bulunduran TACCI 4 Nisan tarihinde yapılan Genel Kurul toplantısında delegelerin oyları ile belirlenen 19 kişiden oluşan yeni yönetim kurulu üyelerinin 18 Nisan tarihindeki ilk oturumunda 7 oya karşı 12 oy ile başkan seçilen Taşçıyan, bazı üyelerin tüzel kişiliklerin üye olmaya ve oy kullanmaya imkan vermediği halde oy kullandıkları, bu durumun  tespiti sonrasında da üyeliklerinden istifa etmeleriyle seçimin geçersiz kabul edilmesi ve yenilenmesi gerektiği iddiaları ortaya atılmıştı.
 



Yeni bir Olağanüstü Genel Kurul toplantısı isteyen üyelerin sayılarının yüzde 57 gibi bir oranı bulması üzerine, yeni seçilen Başkan Aret Taşçıyan, yayınladığı yazılı bildiri ile başkanlıktan ve Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
 
ABD’de ilk defa güçlü bir Türk derneğinin başkanlığına yükselen ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu tarafından  aranarak tebrik edilen Taşçıyan, yayınladığı bildiride şu ifadelere yer verdi;
 
“Türk Amerikan Sanayi ve Ticaret Odasının parlak geleceğinden hoşnut olmayan bir grup, sırf kendi çıkarları için yarattıkları senaryolar ile tüm üyelere ve basına yanıltıcı mesajlar yollamaya başlamışlardır. Sanırım üyelerin yüzde 50den fazlasının desteğini almış olmalılar ki, derneği olağanüstü genel kurula devam etmeye çalışıyorlar. Bu şahısların iddiasına göre;  Olağan Genel Kurul esnasındaki seçimler geçersiz olduğundan, bu seçimler sonucu seçilen Yönetim Kurulu da kanunsuz ve geçersiz sayılmaktadır.  Bahis konusu şahısların etik olmayan bu tür davranışlarının ardındaki nedenleri anlamakta güçlük çekmemize rağmen, bu art niyetli davranışları ile hem topluma, hem de TACCIye telafi edilmesi mümkün olmayan zarar açtıkları gerçektir. Bu davranışlar maalesef Yönetim Kurulu’nu çalışamaz durumu getirmiştir. Bu şartlar altında çok büyük ümitlerle ve iyi niyetimle kabul etmiş olduğum yönetim kurulu üyeliği ve başkanlıktan  üzülerek istifa ediyorum.” (Razi Canikligil, Hürriyet)

Facebook

Youtube