LOKAL

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Shadow GovernmentKanada ve ABD’deki Türkler, New York’ta ”Paralel Devlet İstemiyoruz” adlı miting düzenleyerek, ”paralel yapı”nın Türkiye karşıtı faaliyetlerini protesto etti. Birleşmiş Milletler’in karşısındaki Dag Hammarskjöld Park’ta düzenlenen mitinge, ABD’deki Türk toplumunun yanı sıra Azerbaycan ve Ahıska Türkleri ile Boşnak ve Arap gruplar da katıldı. Grupların temsilcileri, paralel yapı”nın Türkiye karşıtı faaliyetlerini kınadı. İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan gösteride, Fransa’daki terör saldırısında hayatını kaybedenler de anıldı.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive


Ugur30 yıldır ABD’de yaşayan fotoğraf sanatçısı Güler Uğur (44) yılbaşı akşamı New York’ta evine gitmek üzere caddeyi geçerken siyah bir otomobilin çarpması sonucu öldü. Manhattan’da meydana gelen kazadan sonra çarpan siyah otomobil kaçtı. Görgü tanıkları polise olay sırasında yayalar için yeşil ışığın yandığını söyledi. (Razi Canikligil, Hürriyet)

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Diren DedeABD'de öldürülen Türk Diren Dede’nin davasında karar açıklandı. Mahkeme, Türk genci Diren Dede’yi vurarak öldüren 30 yaşındaki Markus Kaarma'yı planlı cinayetten hapis cezasına çarptırdı. Kararın ardından gözyaşlarını  tutamayan Türk gencinin babası Celal Dede, "Karardan memnunuz. Yaşasın adalet" dedi.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

ABD'nin Chicago kentinde yaşayan Türklerin 12 yıl önce başlattığı Türk Festivali kentin en işlek caddesi olan Pioneer Court’ta dün düzenlenen gala yemeği ile başladı.
2002 yılından bu yana düzenlenmekte olan ve Chicago’nun en başarılı etnik festivali olarak değerlendirilen Chicago Türk Festivali, yerel basında geniş şekilde yer alarak Türkiye’nin ABD’deki tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Her yıl yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı festivalin 12 yıl önce Türkiye ve Türk kültürünü tanıtmak gayesiyle başlatıldığını söyleyen Türkiye’nin Chicago Başkonsolosu Fatih Yıldız, Chicago Sun-Times gazetesine yaptığı açıklamada “Yıllar içerisinde festival büyük yol aldı ve Chicago sakinlerinin iple çektikleri bir gelenek halini aldı” diye konuştu.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Austin şehrini yüksekten gören Mount Bonnell tepesine arkadaşları ile çıkan genç öğretmen, telefon görüşmesi yaptığı sırada yağmur nedeniyle gevşeyen zeminin çökmesi sonucu aşağıya yuvarlandı. Yaklaşık 40 metre yüksekliğindeki uçurumdan düşen Kaya, olay yerinde hayatını kaybetti.Dostlarını ziyaret etmek için yaşadığı Dallas şehrinden, Austin’e gelen Ömer Kaya, evli ve 3 çocuk sahibiydi. Texas’ta geçtiğimiz pazar günü elîm bir kaza neticesinde hayatını kaybeden eğitimci Ömer Kaya’nın (33) cenaze merasiminde duygu dolu anlar yaşandı.

Facebook

Youtube