KÜLTÜR & SANAT

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

NEW YORK (AA) - Ünlü ses sanatçısı Fergan Mirkelam, New York'ta sahneye çıktı.ABD turnesi kapsamında Washington DC ve Philadelphia konser veren Fergan Mirkelam, bu kez Manhattan'da işletmeciliğini Türklerin yaptığı Drom'da sahne aldı. New York'ta yaşayan ünlü DJ Eren AB ile birlikte sahne alan Mirkelam, kendisini dinlemeye gelen seyircilere unutulmaz şarkılarını seslendirdi.Mirkelam'ı dinlemeye gelenler arasında yeralan sanatçı Demet Sağıroğlu da, sahneye çıkarak bir şarkıda Mirkelam'a eşlik etti. Yaklaşık 2 saat süren konserde seyircilerin sık sık sevgi gösterilerinde bulunduğu Mirkelam, ABD'ye daha sık geleceğini söyledi. Mirkelam, yarın Boston'da vereceği konserin ardından ABD turnesini tamamlayacak.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

 

TAGEV kavurmaTürk-Amerikan Gençlik ve Eğitim Vakfı (TAGEV), ABD'nin New York kentinde ücretsiz kavurma ile pilav dağıttı. Manhattan'ın en işlek caddelerinden 6. caddedeki Bryant Park'ta toplanan TAGEV üyeleri, seyyar bir araç içerisinde kurban etinden yapılan kavurma ile pilav dağıttı. Yaklaşık 2 saat süren etkinlikte bin kişiye dağıtım yaptıklarını anlatan TAGEV Başkanı Ayhan Özmekik, son günlerde artan İslamofobi'ye dikkati çekmek amacıyla bu programı düzenlediklerini söyledi.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

cem yilmaz abdCem Yılmaz'ın yeni gösterisi "StandartCY" ilk kez 4 Ekim'de Amerika'da gösterime başlıyor! Ünlü Komedyen Cem Yılmaz'ın yeni stand-up gösterisi Standartcy ilk olarak ABD'de başlayacak. Gösteri için ABD'ye giden Cem Yılmaz 4-12 Ekim tarihleri arasında stand-up gösterisini sergileyecek. Daha sonra yeni sinema filmi 'Pek Yakında' için Türkiye'ye dönecek olan Cem Yılmaz filminin ardından aynı gösteriyi Türkiye'de yapacak. Hayranları tarafından merakla beklenen Cem Yılmaz Standtcy gösterisi ve Pek Yakında filmi gişe rekorları kıracağı kesin gözüyle bakılıyor.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

ABD'de FBI yetkilileri, operasyonla ele geçirdikleri Anadolu'dan yurt dışına kaçırılan Lidya Dönemi'ne ait tarihi eserleri Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'ne teslim etti. Türkiye'nin yoğun girişimleri ve Amerikan emniyet makamlarıyla işbirliği sonucu, FBI yetkilileri tarafından ele geçirilen Lidya Uygarlığına ait 10 tarihi eser, Washington Büyükelçiliği'nde düzenlenen törenle Türk yetkililere teslim edildi. Törene Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, ABD Federal Araştırma Bürosu FBI'ın Uluslararası Operasyonlar Birimi Direktör Yardımcısı John Boles ile Büyükelçilikteki Kültür ve Tanıtma Müşavirliği yetkilileri katıldı.

Facebook

Youtube