SİLİKON VADİSİ

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) dünyanın en popüler arama motoru Google'a gelmiş geçmiş en büyük cezayı kesti. ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) dünyanın en popüler arama motoru Google'a gelmiş geçmiş en büyük cezayı kesti. Apple'ın kullandığı Safari web tarayıcısının güvenliğini aşmak suretiyle kullanıcıları izlemeye alan Google, FTC tarafından 22.5 milyon dolar cezaya çarptırıldı.


 


Safari tarayıcısında gizleme özelliğinin kapalı olmasına rağmen kullanıcıları izlemesi nedeniyle cezalandırılan Google, bu izlemeyi bilerek yapmadıklarını ve "sayfayı değiştirdiğini, reklam çerezini artık saklamadıklarını" açıklamıştı. Wall Street Journal gazetesi ise söz konusu cezanın FTC tarafından kesilen gelmiş geçmiş en büyük ceza olduğunu belirtiyor.

Benzer bir yöntemle daha önce Microsoft'un web tarayıcısı Internet Explorer'ı kullananları da izlemekle suçlanan Google ceza almaktan kurtulmuştu.

Öte yandan, Google'ın ceza almasına neden olan gizli izleme yöntemini Facebook ve bazı reklam ağları da kullanıyor. Bu şirketlerin de ceza alıp almayacağı henüz belli değil.
 

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Apple’ın ilk ürünü ‘Apple I’, 15 Haziran’da New York’ta açık artırmayla satılacakSotheby’s müzayade evinden yapılan açıklamada, Temmuz 1976’da 666.66 dolara piyasaya sürülen ‘Apple I’ın, yaklaşık 180 bin dolara alıcı bulabileceği belirtildi


 

Çalışır durumda olan ve kullanma kılavuzu bulunan bilgisayarın ‘son derece nadir’ bir ürün olduğu kaydedildi. İlk kişisel bilgisayar olan Apple I’ın, bilgisayarların herkes için erişilebilir olduğu yeni çağın başlangıcına işaret ettiğini belirtti

Facebook

Youtube