YENİ GİRİŞİMLER

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

COMODO, ODTÜ Teknokent ile Türkiye'deki AR-GE yatırımları konusunda işbirliği kararı aldı. Alınan karar kapsamında ODTÜ Mühendislik öğrencileri ODTÜ Teknokent'te ABD'den gelecek COMODO uzmanları ile eğitim ve çalışma imkanı bulacakları belirtildi. Bu işbirliği sayesinde başarılı mühendislerin COMODO ABD ve İngiltere gibi diğer ülkelerindeki yazılım teknolojilerini tanıma imkanı yakalayacaklarının vurgulandığı toplantıya; ODTÜ Rektör Yardımcısı ve ODTÜ Teknokent'i METUTECH (Middle East Üniversity Teknopolis) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Volkan Atalay, ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa İhsan Kızıltaş ve Direktör Tolga Özbolat ile COMODO Türkiye Yöneticileri Ömer Güneş ve Ertan Turhan katıldı.


 


"COMODO'nun Türkiye yatırımları çok önemli"

Toplantıda ODTÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Volkan Atalay, dünyanın en önemli güvenlik yazılımı firmalarından biri olan COMODO'nun, Türkiye'de yapacağı "ileri yazılım teknolojileri" yatırımlarına ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti. ODTÜ Teknokent bünyesinde oluşturulacak COMODO AR-GE merkezinin Türkiye'deki mühendislik öğrencileri açısından çok önemli bir bilgi merkezi oluşturacağına vurgu yapan Atalay, bu konuda gereken desteği göstereceklerini belirtti.

COMODO Türkiye Yöneticisi Ömer Güneş ise "COMODO gibi bir teknoloji devini Türkiye'de yatırım yapmaya ikna etmek gerçekten çok önemli. Türkiye'nin ekosistemini oluşturmak yönünde yapılacak her türlü yatırım, yüzlerce-binlerce istihdam demek. Bir yatırımcı ve girişimci olarak Türkiye'nin yüksek katma değerli teknolojik yatırımlarını Türkiye'ye çekme konusunda gereken tüm çabanın gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda COMODO olarak, bizler ilk adımı attık. İkinci adım ise ODTÜ gibi teknoloji, bilgisayar ve internet konularında Türkiye'de pek çok ilke imza atmış bir üniversite olan ODTÜ'den geldi.

 

Geçen haftalarda COMODO'nun ABD'deki merkezini ziyaret programlarına koyan Prof.Dr.Volkan Atalay ve ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa İhsan Kızıltaş ve ABD'de bulunan COMODO Türkiye yöneticisi Cemil Özyurt COMODO CEO'su Melih Abdulhayoğlu'nu Türkiye'ye AR-GE yatırımları yapması konusunda teşfik ettiler. Bu ziyaretin ardından, COMODO Türkiye olarak ben ve Ertan Turhan geçen haftalarda ODTÜ Teknokent'te inceleme ve araştırmalar yaptık. Bugün artık COMODO'nun ODTÜ Teknokent'te yapacağı çalışmalara başlama konusunda anlaşmış bulunmaktayız. Biz bu iki önemli adımı Türkiye'nin beyin gücüne inancımız, daha da önemlisi Türkiye'ye inancımız adına atıyoruz. Üçüncü önemli adımı ise bizlere çok önemli katkıları olacak devlet atmalıdır. Özellikle Türkiye'deki istihdamın bu kadar önemli olduğu bu dönemde, kamunun tüm kurumlarının desteği çok önemli diye düşünüyoruz" dedi.

COMODO Türkiye Yöneticilerinden Ertan Turhan ise COMODO'nun ODTÜ Teknokent'teki merkezinin mühendis ve mühendis adayları için bir laboratuar niteliğinde olacağını belirtirken, ileride çok başarılı çalışmalara imza atacak yazılımcıların COMODO'nun bu AR-GE merkezinden çıkacağına inandığını söyledi. ODTÜ Teknokent (METUTECH) Genel Müdürü Mustafa İhsan Kızıtaş ise COMODO gibi sektörde önemli bir yere sahip şirketlerin Teknokent'e yapacakları yatırımlara ve çalışmalara büyük önem verdiklerini vurguladı.

 

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Harvard Üniversitesi, Antakyalı Melih Abdulhayoğlu’nun ABD’de kurduğu Comodo şirketinin antivirüs programını öğrencilerine önerdi. Abdulhayoğlu, NASA ve Apple’ın da kullandığı antivirüs programlarını şirketlere parayla satıyor, bireylere ise ücretsiz veriyor



ABD’nin en eski ve dünyanın en ünlü üniversitelerinden biri olan Harvard, Antakyalı Melih Abdulhayoğlu’nun ABD’de kurduğu Comodo şirketinin antivirüs programı Firewall’ı, öğrencilerine tavsiye etti. Harvard Üniversitesi kendi internet sitesini korumak için kullandığı Comodo Firewall programını, ‘www.doylegroup.harvard.edu’ sitesinde öğrencilerine önerdi.

Melih Abdulhayoğlu’nun kurduğu Comodo yazılım şirketi, İngiltere, İtalya, Japonya, Hindistan, Romanya ve İsrail’de faaliyet gösteriyor. Abdulhayoğlu, Firewall adlı antivirüs programını şirketlere ücretli, kişilere ücretsiz kullandırıyor. Firewall antivirüs programı bugüne kadar 100 ülkede 25 milyon PC’ye yüklenmiş durumda.


İdealist yazılımcı
Kişisel internet kullanıcılarına bedava antivirüs programı sağlayan Comodo’nun programları her ay 1 milyon PC’ye indiriliyor. Abdulhayoğlu, antivirüs programını, şirketlere parayla sattıklarını, elde ettikleri gelir sayesinde kişisel bilgisayar kullanıcılarına bedava verdiklerini söylüyor.
ABD’de 400’ün üstünde üniversitenin internet güvenliğini sağlayan Comodo, 30’dan fazla ürünle SSL’den son kullanıcıya kadar geniş müşteri potansiyeline hitap ediyor.
Comodo’nun referansları arasında; IBM, Xerox, Harvard, Stenford ve Michigan Universitesi, Chase bank gibi pek çok kuruluş yer alıyor.

NASA’yı da koruyor
Merkezi ABD’nin New Jersey eyaletinde olan Comodo, NASA’nın da korumasını yapıyor. Comodo ayrıca Apple’ın en önemli bulut teknolojisi ürünlerinden iCloud’u da koruyor.

İngiltere’de eğitim gördü
Comodo Yönetim Kurulu Başkanı Melih Abdulhayoğlu, 1968’de Antakya’da doğan ve ilk, orta, lise eğitimini de Antakya’da tamamlayan bir girişimci. İngiltere’de Bradford Üniversitesi Elektronik Mühendisliği’ni bitiren Abdulhayoğlu, 1988’de Comodo şirketini kurdu.

Silikon Vadisi’ne gitmedi
Endonezya’ya bağlı Comodo adasında yaşayan dev kertenkele türü olan Comodo ejderini şirketine isim olarak seçen Abdulhayoğlu, ‘Güvenilir internet ortamı’ sözünü slogan olarak kullanıyor. Şirketini New Jersey’de kuran Abdulhayoğlu, bunun sebebini ise teknoloji almak için Silikon Vadisi’ne gitme gereği duymadıkları ve New York’a yakın olmak şeklinde açıklıyor.

Çocukları iki isimli
Melih Abdulhayoğlu ve eşi Lesley Abdulhayoğlu’nun, üç çocukları var. Çocuklar hepsi ikişer isimli. Çocukların isimleri, Charles Memduh Abdulhayoğlu, Alexander Melih ve Seline Lesley. (Milliyet Ekonomi)

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Dünyanın en ünlü üniversitesi Harvard, öğrencileri için hazırladığı bilgisayar yazılım programı kullanım klavuzunda öğrencilere Türk Comodo'nun Firewall ürününü önerdi. Cambridge, Massachusetts merkezli eğitim kurumu 1636 yılında kurulan ve Amerika'nın en eski yüksek eğitim kurumu olarak biliniyor.



Doylegroup.harvard.edu sitesinde yer alan bilgilerde, yazılım ve donanımla ilgili tavsiyelerde bulunulurken, üniversite kendi internet sitesi için de kullandığı Comodo firewall programını öğrenciler için de önerdi.

Amerika genelinde geçen yıl yaptığı bir anlaşma ile 400'ün üzerinde üniversitenin internet güvenliğini sağlayan Comodo, otuzun üzerinde ürünüyle SSL'den son kullanıcıya geniş müşteri potansiyeline sahip. Comodo'nun referansları arasında; IBM, Xerox, Harvard, Stenford ve Michigan Universitesi, Chase bank gibi pekçok kuruluş yer alıyor. Apple'ın en önemli bulut teknolojisi ürünlerinden iCloud Comodo tarafından korunurken, devlet tarafındaki referanslarında ise NASA bulunuyor. Türk girişimci Melih Abdulhayoğlu tarafından kurulan Comodo'nun merkezi, ABD'nin New Jersey eyaletinde bulunuyor. Aralarından Türkiye'nin de bulunduğu İngiltere, Japonya, Hindistan, Romanya ofisleri ile faaliyet gösteriyor.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Özellikle yurt dışında yaşayan Türklerin, Türkiye'deki televizyon programlarını seyredememesi Ajans Press'in yeni hizmeti ile artık tarihe karışıyor. 200'ün üzerinde kanalın görüntülerini 1 ile 3 ay geriye giderek seyretme imkanı veren sistemi hizmete sundu. Televizyonlardan istediğini TV görüntülerini de kayıt aralığını kendiniz belirleyip  bilgisayarınıza indirebiliyorsunuz.


 

Geçtiğimiz yıl teknolojik yatırımlarıyla, depolama kapasitesini PetaByte (PB) oranlarında katlayan Ajans Press, yeni ürünü OfflineTV’yi siz değerli müşterilerinin hizmetine sundu.
 
Medya Takip Sektörüne kattığımız yeniliklere bir yenisini daha ekleyerek, ‘OfflineTV’yi hayata geçirerek siz değerli müşterilerimizin kullanımına açtık. Televizyon izleme ve montajlama platformu olan bu yeni ürün 200’ün üzerinde ulusal ve yerel TV kanalını 7/24 ulaşılabilir durumda karşınıza getiriyor. Üstelik izlemek istediğiniz TV kanalını, canlı yayının 30 dk gerisinden takip edebiliyorsunuz. http://offlinetv.ajanspress.com.tr adresinden giriş yapılarak kanal, gün ve saati belirleyip, TV yayınlarına erişerek izleme yapabileceğiniz gibi, dilediğiniz kayıt aralığını da bilgisayarınıza indirebiliyorsunuz.
 
Çözünürlük kalitesi yüksek görüntülerin depolama maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle, dünya genelinde medya takibi yapan şirketler, TV görüntülerini 1 ile 3 ay süreyle tutabilirken, Ajans Press siz değerli müşterileri için 7/24 kaydedilen görüntüleri süresiz arşivlemeyi hedefliyor. Kısa bir süreliğine tüm müşterilerimize örnek olarak açılan bu hizmet, önümüzdeki günlerde talep edecek kullanıcılara ücretli bir servis olarak sunulacaktır. Servis ücretlendirmesi hakkında detaylı bilgi için müşteri temsilcilerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.
 

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Microsoft Başkan yardımcısı Kevin Turner, oyun konsolu Xbox 360 ve cep telefonu işletim sistemi Windows Phone’un bu sonbaharda Türkiye pazarına sunulacağını açıkladı. Turner, “Bütün yeni ürünler artık eşzamanlı olarak Türkiye pazarına sunulacak” dedi.



MICROSOFT Başkan Yardımcısı Kevin Turner, Türkiye’nin kendileri için önemli bir ülke olduğunu belirterek, oyun konsolu Xbox 360, cep telefonu işletim sistemi Windows Phone’un sonbaharda Türkiye’ye geleceğini açıkladı. Turner, “Bütün yeni ürünler eşzamanlı Türkiye pazarına sunulacak. Türkçe oyun desteği ve müşteri hizmetleri de olacak” dedi.

Büyük potansiyel var

Avrupa’da dört ülkeyi ziyaret ettiği tura Türkiye’den başlayan Turner, “Bu yıldan itibaren Türkiye Microsoft’un yeni ürün ve hizmetlerinin lansmanında öncelikli konuma gelecek. Yenilikçi teknolojileri kullanmaya ve geliştirmeye açık olan Türkiye’de çok büyük bir potansiyel var” diye konuştu.

Rekabet gücünü artıracak

Turner, 2012’de içinde bulut bilişim konusunda Office 365, Windows 8, Windows Azure gibi ürünlerle Türk firmaların rekabet gücünü artıracaklarını dile getirerek, “Office 365 haziran ayında Türkiye’ye gelecek. Bu ürün ve servislerimiz CIO’ların hayatını kolaylaştıracak. Yeni çağda CIO’lar, kurumların inovasyon liderlerine dönüşüyor” değerlendirmesini yaptı.

Bulutta 241 milyar dolar

Bulut bilişimin teknoloji dünyasının yeni devrimi olduğunu kaydeden Turner, şöyle konuştu: “2011’de bu alandaki 40 milyar dolar potansiyelin 2020’de 241 milyar dolara çıkması bekleniyor. İnsanların istedikleri bilgiye, istedikleri yerde ve zamanda erişmesini sağlayacak bulut bilişimde ciddi potansiyel var. Oyunun kurallarını değiştirecek. Dünyada data yoğunluğu artıyor büyük datayı yönetmek zor. Bulut bilişim bu alanda önemli bir fonksiyon sunuyor.”

Windows 8’le her cihazda kullanıcı ‘eşit’lenecek

YENİ işletim sistemi Windows 8’le ilgili bilgi veren Kevin Turner, “Windows 8 ile hiçbir alanda taviz vermeyen bir kullanıcı deneyimi yaşatıyoruz. Yeni işletim sistemi ile son kullanıcılara beğendikleri fonksiyonu sağlayacak. Kurumlarda bilgi teknolojileri departmanlarının istediği gelişmiş özellikleri de yine aynı ara yüzde sunuyoruz. Windows 8 ile her cihazdaki kullanıcı deneyimi aynı hale gelecek” diye konuştu.

TL’nin yeni simgesi Microsoft’a girecek

MICROSOFT Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, Türkiye’nin Microsoft için öncelikli pazarlar arasında bulunduğunu dile getirerek, ülkeye yatırım yapıldığını dünyadaki dört Ar-Ge merkezinden birinin Türkiye’de bulunmasının bu önemi gösterdiğini vurguladı. Özmen, bir soru üzerine de TL’nin simgesinin Microsoft kodlarına girmesi için girişim başlattıklarını bunun en kısa sürede geçrekleşeceğini kaydetti. Hanife BAŞ, Hürriyet

Facebook

Youtube