FIRSATLAR & TRENDLER

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Borsa İstanbul ile NASDAQ OMX\\\'in stratejik ortaklığı çercevesinde New York\\\'taki NASDAQ MarketSite\\\'de seans, Borsa İstanbul için çalan gong ile başladı. Borsa İstanbul ile NASDAQ OMX stratejik ortaklığı çerçevesinde dün Amerika Birleşik Devletleri\\\'nin New York kentindeki NASDAQ MarketSite\\\'de gong töreni düzenlendi. Gong töreni canlı olarak New York Times Square\\\'de de yayınlandı.


Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, gong töreninde yaptığı konuşmada, bu tarihi anı yaşamaktan çok memnun olduğunu belirterek, \\\'Bu adımın Türkiye, Avrasya bölgesi ve küresel borsa endüstrisi için temel taşlardan biri olacağına inanıyorum\\\' dedi. Turhan, NASDAQ OMX\\\'in teknolojik üstünlüğü ile Borsa İstanbul\\\'un dinamik imkanlarının birleşmesiyle her iki tarafın da yeni bir boyuta doğru ilerleyeceğine işaret ederek, \\\'Biz birlikte finansal piyasaların küresel standartlarını geliştirmek ve küresel finans piyasalarının yeniden şekillendirilmesinde daha fazla olanağa sahip olacağız\\\' değerlendirmesinde bulundu.

BORSA İSTANBUL GİBİSİ YOK
NASDAQ OMX Grup Başkan Yardımcısı Meyer Sandy Frucher da, Borsa İstanbul gibi sadece 1,5 yıl içinde hem yatay hem de dikey entegrasyonunu başarıyla gerçekleştirmiş başka bir borsa olmadığını vurguladı. Frucher, \\\'Üstelik sadece gelişmekte olan ülkelerde değil, gelişmiş ülkelerde de bulunmamaktadır. Borsa İstanbul\\\'un bunu büyük bir başarıyla gerçekleştirdiğini gönülden söyleyebilirim\\\' diye konuştu. Frucher, Borsa İstanbul\\\'u bu başarılı ortaklıktan dolayı kutlayarak, Borsa İstanbul\\\'u desteklemekten büyük bir gurur duyduklarını ifade etti. AA

 

Facebook

Youtube