BAŞARI HİKAYELERİ

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Sierra Nevada Corporation, Sahibi bir Türk kadını. Brezilya Embraer firmasıyla ortak hafif saldırı, keşif ve eğitim uçağı üretiyor. Eren Özmen, Eşi Fatih Özmen'le çalışıyor. Amerikan Hava Kuvvetlerine tam 20 adet Super Tucano savaş uçağı sattı. Satış yeni yılın son günü 30 Aralıkta gerçekleşti. Üstelik bu uçakla Amerikan Ordusu konsept değişikliğine gidiyor. Teröristlerle, direnişçilerle savaşta bu tek motorlu pervaneli uçağın daha etkili olacağını kabul etmiş oluyor. Uçak sınıfı; Light Air Support (LAS) hafif hava desteği ve counterinsurgency (COIN) yani direnişçilerle savaş için.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

14 ülkede tekstil sektöründe faaliyet gösteren ve üretimini Türkiye'de yapan Fuga Denim, Turquality desteği ile hedef büyüttü. Pek çok Avrupa ülkesinde marka bilinirliği yüksek olan şirket, 2013 yılında Amerika, Çin ve Hindistan; 2014 yılında ise Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor. Fuga Denim Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Gözaçan, "Marka destek programından şampiyonlar ligi sayılan Turquality programına 50 marka arasında tek katılan biz olduk. 50 şirket arasında tek biz şampiyonlar ligine yükseldik" dedi. (Sabah)

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Türk ilaç sektörü de diğer alanlarda olduğu gibi son yıllarda yabancı yatırımcıların ilgi odağı olduGeçen hafta ilaç sektörünün köklü kuruluşlarından Mustafa Nevzat’ın hisselerinin yüzde 95.6’sının ABD’li Amgen Grubu’na satılmasıyla, ABD ve Avrupa’daki krizde büyüme olanağı bulamayan uluslararası ilaç devlerinin Türkiye pazarına yönelik ilgisini bir kez daha gündeme getirdi. Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, Türkiye’de 2006 yılından bu yana toplam 13 ilaç şirketi yabancı yatırımcıya satıldı.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Time'ın her yıl açıkladığı "en etkili 100 insan" listesinin bu yılki galası New York'ta siyaset, bilim, spor, sanat dallarında ünlü yüzlerce konuğun katılımıyla gerçekleşti. Dünyanın en prestijli dergilerinden Time için Frederick P. Rose Salonu'nda düzenlenen gece Oscar Ödül Töreni kadar ihtişamlıydı. Listede yer alan şarkıcı Rihanna'nın sahne aldığı gecede; ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve ABD'nin en eski televizyon spikerlerinden Barbara Walters'ın yanı sıra; oyuncular Tilda Swinton, Mia Farrow, Claire Danes; manken Tyra Banks ve Türk doktor Mehmet Öz de eşi Lisa ile geceye katıldı.

Facebook

Youtube