Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar ve heyeti,Ankara’daki üst düzey resmi ziyaretlerinin ardından İstanbul’da görüşmelerine devam ediyor. Türk Kültür Vakfı Direktörü ve Amerika Türk Koalisyonu Başkan Yardımcısı Güler Köknar ile görüşen TADF Heyeti bu yıl içinde yapılacak TADF faaliyetlerini kısaca anlattı.Toplantıda Köknar, TADF’nin çok önemli bir kuruluş olduğunu belirterek, kültür programları ve etnik gruplara burs dahil olmak üzere birçok konuda ortak çalışma yapabilceklerini söyledi.


 


Türk Amerikan İşadamları Derneği  (TABA/AmCham )’in ev sahipliğinde Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu  (TADF)  Yönetim Kurulu üyeleri ile Türk Amerikan İlişkilerinin geliştirilmesi konusunda TABA/AmCham Merkez ofisinde bir toplantı gerçekleştirildi. TABA/AmCham Genel Başkanı Uğur Terzioğlu, TADF Genel Başkanı Sayın Ali Çınar’a başarılı çalışmalarından dolayı bir  plaket sundu. Başkan Terzioğlu, Başkanlığa yeni seçilen Ali Çınarı eskiden beri tanıdığını belirterek, her konuda sizlere destek olacağız mesajını verdi. Toplantı sonrasında, TADF Heyeti, Büyük Kulüp’te akşam yemeğinde ağırlandılar.

Türkiye Türk Amerikan Ticaret Forumu Derneği’de TADF Heyetini ağırlayarak, ortak çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulundu. TABF Yönetim Kurulu Başkanı Rahşan Cebe, Federasyonu yakından izlediklerini belirterek, Amerikadan Türkiyeye iş yapmak işten firmaları kendilerine yönlendirmelerini istedi.

Yüksek Öğretim Kurulu Üyesi ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof Dr Yunus Söylet’lede görüşen TADF Başkanı Çınar ve heyeti, Türk Günü Yürüyüşleri ve Festivalleri hakkında bilgi verdi. İstanbul Üniversitesinin bayrak ve rozet konusunda TADF’ye destek olacağını söyleyen Prof Söylet, ayrıca Yürüyüşüne İÜ’ye bağlı  4 kişilik bir Trio Müzik Grubunun kendi masrafları ile Türk Günü  katılacağını belirtti. TADF Başkanı Çınar da İstanbul Üniversitesi'nin her zaman Amerika'daki Türk toplumuna destek olduğunu belirterek, İÜ Rektörünü Türk Günü Yürüyüşü ve Festivaline davet etti. TADF Başkan Yardımcılarından Cahit Oktay, İÜMEZUSA yaptığı çalışmaları aktarırken, TADF Heyeti,  1915 olayları ve work&travel konusunda üniversite ile daha yakın çalışma isteklerini belirtti.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Heyeti İstanbul’da belli başlı büyük firmalar ile görüşmesinin dışında,  İstanbul’daki  bazı İlçe Belediye Başkanları ile  de görüşme yaparak, Türk Günü Yürüyüşleri ve Festivalleri için destek istediler.

TADF Heyeti yarın Amerikan’nın İstanbul Başkonsolosu Scott Frederic Kilner ve bazı Üniversite Kurucuları ve Rektörleri ile görüşmeler yaparak Türkiye ziyaretini tamamlayacaklar.

 

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun Ankara ziyaretleri devam ediyor. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar ve heyeti, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile görüştü. Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığın’dan da sorumlu olan Bozdağ, TADF Heyetini yeni görevinden dolayı kutladı.


 

Amerika’daki Türk toplumunun yaptığı çalışmaların çok önemli olduğunu vurgulayan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Amerikadaki Türk toplumunun profilinin yüksek olduğunu söyledi. Yurtdışında resmi kayıtlı 6.5 milyon vatandaşımızın yaşadığını belirten Bozdağ, ''Nerde Türk Ne Yapıyor'' araştırması başlattıklarını belirtti. Ayrıca, kimlik ve kişilik ile var olmanın önemini vurgulayan Başbakan Yardımcısı, din ve dilin korunmasının yurtdışında çok önemli olduğunu dile getirdi.

TADF Başkanı Ali Çınar, Türkiye'den Amerika'ya gelen öğrencilerimizin Work&Travel programında sorunların devam ettiğini dile getirerek,bu konuda destek istedi. Başbakan Yardımcısı, Türkiye'deki acentalara daha sıkı denetim konusunda yeni bir yasa tasarısı için araştırma ve çalışma yapacağı sözünü verdi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek: “ Birlik ve Beraberlik Gücümüzü Artırır”

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar ve beraberindeki heyeti kabul etti. Federasyonun yeni gerçekleştirilen seçimlerinin ve yeni yönetimin hayırlı olmasını temenni eden TBMM Başkanı Çiçek, çalışmalarında başarılar diledi. Meclis Başkanı Çiçek, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonuna ciddi görevler düştüğünü belirterek,sizlerin başarısı bizlerin başarısıdır dedi. Çiçek, Türk Amerikan toplumunun güçlendiğini belirterek, TADF Heyetine başarılar diledi.

TADF Başkanı Çınar’da Mayıs ayında yapacakları Türk Günü Yürüyüşleri ve Festivallerinde TBMM Başkanı Cemil Çiçeği görmek istediklerini belirterek,1915 olayları ve Amerikan Kongresinde yapılan çalışmaları da ayrıca Meclis Başkanına aktardı.

TADF Heyeti, Amerikan Ankara Büyükelçisi Riccardione Görüştü
Amerikanın Ankara Büyükelçisi Francis Riccardione, TADF Başkanı Ali Çınar ve heyetini ofisinde kabul etti. Görüşmeye başmüşavir ve kültür ataşesi de katıldı. Türk-Amerikan toplumunun Türk-Amerikan ilişkilerine katkıda büyük rol oynadığını belirterek, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun çalışmalarını takip ettiklerini belirterek, yapılan başarılı çalışmalardan dolayı TADF heyetini tebrik etti. Başkan Çınar’da  Amerika’daki Türk toplumu içinde yapılan son çalışmalar ve Ermeni konusundaki görüşlerini Büyükelçi Riccardione’ye aktardı. Work&Travel konusunda bu sene daha ciddi bir denetimin şart olduğunu söyleyen Çınar, öğrencilerimizin mağdur olmamasını istiyoruz dedi.

Aile ve Sosyal Politikadan Bakanı Fatma Şahin “Ortak Projere Hazırız”
Aile ve Sosyal Politika Bakanı Fatma Şahin, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu  heyetinin kendisini ziyaret etmesinden dolayı memnuniyetini belirterek ,yeni yönetime başarılar diledi. Bakanlığının yeni bir yapılanma sürecinde olduklarını dile getiren Şahin, Aile ve Sosyal Politikalara önem veren bir bakanlık olarak hizmet etmeğe başladıklarını mesajını verdi. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunları ve çözümleri konusunda TADF ile işbirliğine hazır olduklarını belirten  Şahin, bilhassa Yaşlı vatandaşlarımıza yardım konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Ankara’daki temaslara hızla devam eden TADF Başkanı Ali Çınar ve heyeti görüşmeleri kapsamında dün Dışişleri Bakanı Ahmet Davudoğlu ile resmi konutunda görüştü. Bakan Davutoğlu TADF heyetini seçim başarılarından ve yeni görevlerinden dolayı tebrik ederek yönetim kurulunun son 60 günük faaliyet raporunu inceledi. Davutoğlu Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’na güveninin tam olduğunu belirterek, calişmalarinizi yakinen takip ediyoruz dedi.  TADF Başkanı Ali Çınar ve heyeti, Mayıs ayında yapılacak Türk Günü Festivalleri ve Yürüyüşleri hakkında detaylı bilgiler verdiler. Ayrıca, son Türk-Amerikan ilişkilerindeki son durum ve 1915 olayları konusunda yapılan çalışmalarda gündem içinde yer aldı.


 


Temasları çerçevesinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Başbakanlık’da görüşen TADF heyeti Mayıs ayında gerekleştireceği Türk-Amerikan Kültür Festivalleri  ve Türk Günü Yürüyüşleri hakkında Arınç’a detaylı bilgi verdi. TADF’nin Türkiye’ye yaptığı ziyaretlerden memnuniyet duyduğunu belirten Arınç TADF’nin ABD’de toplumlar ve kurumlar arası birleştirici bir güç olması gerektiğini söyledi.


Aynı gün Yurtdışında Yaşayan Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç ile başkanlık merkezinde görüşen TADF heyeti, başkanlığın faaliyetleri hakkında bilgi alarak TADF’yi tanıttı. Toplantıda Başkan Kemal Yurtnaç başkanlık olarak kurumlarının ABD’yi ve dolayısıyla TADF’yi çok önemsediklerini belirterek ABD masası kurduklarını, bu alanda çalışmalarda bulunmaları için 6 danışma kurulu üyesi alacaklarını söyledi. TADF’nin birlik ve beraberlik için çalışmasını arzuladığını, belirten Yurtnaç TADF’den desteklerini esirgemeyeceklerini belirtti.


Yoğun programları dahilinde Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Bahattin Yediyıldız ile de görüşen TADF heyeti, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun özellikle 1915 olayları konusunda ve ABD genelinde planlanan kütüphane projesi  hakkında bilgi vererek Türk Tarih Kurumu’ndan kütüphanelere dağıtmak üzere 1915 olayları ve Kıbrıs sorununa dair kitap talebinde bulundu. Örnek İngilizce kitapları heyete sunan Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Bahattin Yediyıldız TADF’ye kitap gönderimde bulunacağını belirterek yazılı ve görsel kaynak konusunda TADF’nin bu tür çalışmalarını destekleyeceklerini söyledi.
 

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu, Turkiye'nin Somali'ye verdiği önem ve desteği neticesinde, Amerika'daki yaşayan Somali toplumu ile ortak etkinlik için bir araya geliyor. Amerikan Somali toplum liderlerinden Abdul Abdurahman , New York'ta TADF Başkanı Ali Çınar, Genel Sekreter Turan Ayaz ve İcra Kurulu Direktörü Mehveş Sönmez ile buluştu.


 


Somali ile Türkiye'nin ilişkilerini kuvvetlendirmek amacı ile farklı projeleri konuşan iki toplum lideri, Nisan Ayı sonunda New York'ta ortak bir etkinlik yapma kararı aldıklarını açıkladı.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar, Washington DC'de buna benzer başarılı bir programı New York'ta yapacaklarını belirterek, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonun etnik gruplar ile yakınlaşma ve çalışması, Federasyonumuzun imajı ve güçlenmesi için önemli olduğunu belirtti.

Amerikan Somali Liderlerinden Abdul Abdurahman'da Türkiye'nin Somali'ye yaptığı ciddi desteğin, dünyada çok bilinmediğini belirterek, insanlarımızın bunu bilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin yaptığı yardımları yaklaşık 100 farklı Somali haber sitesinde yazılarında belirttiğini söyleyerek, Londra'da yapılan konferansta da Turkiye'yi öne çıkardığını belirtti. Türk Amerikan toplumu ile Amerika'da Somali halkını bir araya getirmenin New York'ta bir ilk olacağını belirten Abdurahman, programın detaylarının yakında açıklanacağını dile getirdi.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar, Kuzey Teksas Türk Amerikan Derneği ve İzmir USA Derneği'nin yapmış olduğu başkanlık seçimi ve kongresi sonucunda yeni seçilen Başkan Ersin Özer ve Mert Aygen’e tebrik mesaji yolladı.


 

Çınar, mesajında ''Amerika’nın aktif dernekleri arasında yer alan ve Dallas ve civarında birçok Türk ve soydaşımızı biraraya getiren TURANT derneğinin geçmis yıllarda yaptığı başarılı çalışmalarının, yeni yönetimle de devam edeceğine inanıyor ve Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu olarak her zaman destegimizin sonsuz olacagini belirtiyorum,'' dedi. Dernege yaptigi basarili calismalardan dolayi Gecmis Donem Baskani Ergin Gürbüz ve ekibine de teşekkür eden TADF Baskanı Çınar, yeni yönetime de başarılar diledi.

TADF Başkan Danışmanı ve İzmir USA Başkanı Aygen’e Tebrik
TADF Başkanı Ali Çınar, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkan Danışmanlarından Mert Aygen’in Izmir USA Derneği Başkanı seçilmesinden dolayı Başkan Aygen ve yönetimine bir tebrik mesaji yolladı. Mesajda İzmir gibi önemli bir şehrin Amerika’da temsilciliğinin olmasının önemini vurgulayan Çınar, İzmir USA derneğinin sosyal ve kültürel çalışmalarını takdirle takip ettiklerini belirtti. Ayrıca, eski TADF İcra Direktörü Yusuf Özçayırın’da Fahri Başkan seçilmesinden dolayı tebrik eden Çınar,  yeni yönetime başarılar diledi.
 

Facebook

Youtube