SİLİKON VADİSİ

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
İnternet güvenliğinde dünyanın en büyük firmaları listesinde ilk 10’a giren ABD merkezli Comodo, Türkiye pazarına girdi!

Lise öğreniminin ardından Antakya’dan İngiltere’ye göç eden Melih Abdulheyoğlu’nun kurduğu ve halen CEO’luğunu yaptığı şirket, dünyada anti-virüste 10., SSL (güvenlik/gizilik protokolü) alanında ise 3. büyük pazar payına sahip.



ABD’de yaşayan Türk girişimciler Cemil Özyurt ve Ömer Güneş’in girişimiyle Türkiye’de ofis açan Comodo’nun CEO’su Abdulheyoğlu, “Türkiye’deki amacım, sadece ürünlerimi pazarlamak değil. Bütün derdim ABD’den Türkiye’ye teknoloji transferini gerçekleştirmek” dedi. Türkiye’de güvenlik alanında Amerikalı ve Rus teknoloji firmalarının da bulunduğunu hatırlatan Abdulhayaloğlu, “Fakat çoğunluğu ürünleri getirip Türkiye’de satıyor, parasını kazanıp ülkesine geri götürüyor. Bizim hedefimiz burada teknoloji üretimini gerçekleştirmek ve Türkiye’den dünyaya satabilmek’’ diye konuştu.


“SATILIK DEĞİL”

2004’te şirketin merkezini İngiltere’den ABD’ye taşıdığını anlatan Abdulhayaloğlu, “Fon arayan veya büyük şirketlerin satın almak için kapısında beklediği bir şirket değiliz. ABD dışında İngiltere, Hindistan, Çin, Ukrayna ve Romanya’daki ofislerimizde 600’ün üzerinde çalışanımız var. Şirketime milyar dolarlar da teklif etseler satmam” dedi.


ABD'DEKİ EVİNİN KÖŞESİNE ANTAKYA RESTORANI AÇILDI

İlk elektronik devresini 9 yaşında yaptığını söyleyen Abdulhayaloğlu, 1998 yılında İngiltere’de kurduğu Comodo’nun adının Güneydoğu Asya’da yaşayan ve avını stratejik olarak sadece ısırarak öldüren Komodo ejderhasından geldiğini söyledi. 1968 Antakya doğumlu olan Abdulhayaloğlu, Antakya mutfağına olan hasretini ABD’de oturduğu evin yakınlarına açtığı Antakya mutfağı üzerine uzmanlaşmış bir restoran sayesinde gidermeye çalışmış. Üç çocuk babası olan Abdulhayaloğlu, 2008’de Ernst & Young tarafından yılın girişimcisi seçilmesinin ardından en son Golden Turk Awards yarışmasında 2011’in En Başarılı Girişimci ödülünü kazandı. Futbol düşkünü olan Abdulhayaloğlu, “Üniversite yıllarımın geçtiği İngiltere’de Arsenal’i, Türkiye’de Beşiktaş’ı tutuyorum” diyor.


NASA'YA VE IBM'E GÜVENLİK SATIYOR

Comodo’yu Türkiye’ye getiren ABD’de yaşayan Türk girişimcilerden Cemil Özyurt, Comodo’nun ABD’de antivirüs pazarında ‘’virüssüz internet garantisi” veren ilk firma olduğuna dikkat çekti. Comodo’nun dünya genelinde 200 bin işletmede 25 milyon kullanıcıya internet güvenliğini sağladığını belirten Özyurt, “Comodo, aralarında ABD’nin en büyük kuruluşlarından Chase, NASA, IBM, Xerox, Michigan University gibi pek kurumun güvenliğini sağlıyor” dedi.


14 MÜHENDİSTEN EKİP OLUŞTURULDU

Comodo’nun Türkiye’de piyasaya önümüzdeki ay PC doktoru Geek Buddy ürünü ile gireceğini aktaran Ömer Güneş, Türkiye’deki ofiste 14 kişilik bir mühendis kadrosu ve 5 kişilik satış ekibi oluşturduklarını söyledi. Çağrı merkezleri aracılığıyla Türkiye’de telefonla ve Türkçe destek de vereceklerini belirten Güneş, “Şirketin öncelikli hedeflerinden biri de internet güvenliği ile ilgili teknolojinin üretimini iki yıl içinde Türkiye’de de yapabilmek” diye konuştu.


NECDET ÇALIŞKAN- GAZETE HABERTURK

Facebook

Youtube