SOSYAL MEDYA

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

WASHINGTON — VOA News - New York Times, Wall Street Journal ve Washington Post, Çinli hackerların bilgisayar sistemlerine sızarak Çin’le ilgili haber kaynaklarının izini sürdüklerini bildiriyor. Bazı uzmanlara göre, bu aslında son beş yıldır devam eden bir sorun. Washington’daki gazetecilik müzesi Newseum’un bu galerisi teknoloji ve haber arasındaki bağı ortaya koyuyor. Ancak medyadaki teknoloji kullanımı, haber kaynaklarının izini sürmek isteyen hackerlara da yol gösterebilir.     

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

800 milyon kişinin ziyaret ettiği, ayda 4 milyar saat videonun izlendiği ‘YouTube’ Türkçe oldu. ‘youtube.com.tr’ isimli siteden artık Türkçe formatında kullanılabilecek. Türkiye’de bir dönem erişimi engellenen ‘YouTube’ artık Türkçe olarak hizmek vermeye başladı. YouTube’un Ürün Direktörü Matthew Glotzbach, Türk kullanıcılara müjde vererek, “Artık Youtube, Türkçe formatında da kullanılacak” dedi.


 

Glotzbach, YouTube’un Türkçe olmasıyla ilgili şöyle konuştu: “Artık Türk kullanıcılar ‘youtube.com’ yerine ‘youtube.com.tr’ye girecek ve Türkçe bir arabirimle karşılaşacak. Site salt Türkçe’ye çevrilmedi ama artık daha lokal ve Türk kullanıcılarına hitap eden videoları göreceksiniz. Amacımız YouTube’u Türkçe’ye çevirmek dışında ileri safhalarda içerik geliştiricilere de kapı açmak. Bu sayede geliştiriciler içeriklerinden para kazanabilecek.”

Türkiye’ye ilgi artıyor

İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat  Özeren, YouTube’un “com.tr” uzantısıyla hizmet vermeye başlamasına ilişkin, “Türkiye’deki şirketler ile daha yakın işbirliği içerisinde olacaklar. Bu da  ülkemizin bilişim sektöründe gelişiminde önemli katkılar sağlayacaktır” dedi. Türkiye’nin son yıllardaki gelişiminin, dünyaca ünlü şirketlerin ülkeye ilgisinin artmasını sağladığını kaydeden Özerenbunda Türkiye’nin internet altyapısının gelişmesinin ve kullanıcı  sayısının giderek artmasının önemli rol oynadığını söyledi.

Kanuna göre işlem yapacak

Youtube’un ‘com.tr’ uzantısıyla hizmet vermeye başlamasının, YouTube’undolayısıyla Google’ın Türkiye’de lokalizasyon yaptığı anlamına geldiğini belirten  Özeren, YouTube’un Türkiye sürümünün de artık Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre işlem yapmasını beraberinde getirdiğini kaydettiÖzeren, önceden bu tür paylaşım sitelerinde yayınlanan görüntülere  ilişkin mahkeme kararları alındığında yurt dışına gönderilmesi gerektiğine işaret  ederek, artık, mahkeme kararı alındıktan sonra görüntülerin doğrudan  kaldırılacağını bildirdi.

Mahkeme kararı yeterli

En son Hazreti Muhammed’e hakaret içeren filmin görüntülerine erişimin engellenmesine yönelik yaşanan sıkıntıları hatırlatan Özeren, daha önceki süreçte  bu görüntülere erişimin engellenmesi noktasında muhatap bulmakta zorluk  çekildiğini ifade etti. Özeren, YouTube’un bu uygulamasıyla birlikte, benzer durumlar yaşanması halinde mahkeme kararı alınmasının yeterli olacağını ve YouTube’un Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayı bir anlamda kabul etmiş olduğunu söyledi. (Hürriyet)

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Willis, binlerce dolar harcayarak iPod'a indirdiği müzikleri çocuklarına miras bırakmak isterken, ancak yasal nedenler yüzünden bunu yapamayacağını öğrendi. Bunun üzerine ünlü aktörün Apple'a karşı harekete geçmeye karar verdiği bildirildi. Bruce Willis'in çocuklarıyla bir vakıf kurup şarkılarını bu kuruma devredebileceği ya da Apple'a karşı dava sürecine geçebileceği ifade edildi.


 


Teknoloji devine karşı mahkeme savaşını kazanması halinde bunun Apple'dan müzik satın alan milyonlarca kişiyi de etkileyeceği bildirildi.

Apple'in koyduğu kullanma şartlarında kullanıcıların müzik parçalarını satın almadığı sadece "ödünç aldığı" belirtiliyor.

Bu nedenle kullanıcı, bilgisayarına ya da müzik çalarına indirdiği şarkıları sadece kendisi kullanabiliyor. Başkasına devretme hakkı bulunmuyor.
(TRT Haber)

Facebook

Youtube