DÜNYA

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Tayland, Filistin'i bağımsız devlet olarak tanıdı. Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Filistinli yetkililerin, Tayland'ın 1967 Arap-İsrail Savaşı sınırları içinde Filistin devletini tanıdığına ilişkin dün resmi bir mektup aldığı belirtildi. Açıklamada, diplomatik ilişkilerin kurulması için resmi sürecin başlatıldığı kaydedildi. Filistin haber ajansı Wafa da, bu mektuptan sonra, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Tayland Kralı ve hükümetine teşekkür ettiğini duyurdu.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Geçtiğimiz yıl haziranda kanser teşhisi konan Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez'e doktorların bir yıldan az ömür biçtiği iddia edildi. Chavez'i tedavi eden doktorlarla görüştüğünü öne süren Brezilyalı Veja dergisi, kanseri tamamen atlattığını açıklamasına rağmen, Güney Amerikalı liderde şimdiye kadar kolon ve prostat bezleriyle sınırlı kalan kanserin, kemikler de dahil vücudunun diğer kısımlarına sıçradığını açıkladı.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Lüks yolcu gemisinin sahibi Amerikan şirketi hakkında çok sayıda maddi ve manevi tazminat davası açılması bekleniyor. Karaya oturan 450 milyon dolarlık Costa Concordia adlı gezi gemisi Amerikan Carnival şirketine ait. Merkezi Miami’de bulunan Carnival şirketi deniz turizminde dünya birincisi. Her yıl deniz turuna çıkan yaklaşık 15 milyon kişiden yarısını Carnival, Cunard, Holland America, Prenses ve başka şirketler adı altında 101 gemisiyle Carnival taşıyor.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın naaşı, Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) Anıtı'nın da bulunduğu Lefkoşa'daki Cumhuriyet Parkı'na dualarla defnedildi.
Denktaş için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda da tören düzenlendi.  Cenaze namazından sonra musalla taşına konulan Denktaş'a siyasiler ve vatandaşların haklarını helal etti. Daha sonra top arabasına konulan naaş, cenaze marşı eşliğinde, defnedileceği Cumhuriyet Parkı'na doğru yola çıkarıldı. Cumhuriyet Parkı'na elinde bir buket çiçekle gelen Aydın Denktaş, burada alkışlarla karşılandı. Eroğlu'nun naaşı top arabasıyla parkta önceden hazırlanan mezar yerine getirildi.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Kıbrıs davasının en önemli ismi, KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Mayıs ayında geçirdiği beyin kanamasının ardından sürdürdüğü inişli çıkışlı yaşam mücadelesi dün akşam saat 22.00’de kaybetti. Suni solunum cihazı takılmadan önce yoğun bakımdaki son sözleri, yine Kıbrıs sorunu oldu ve Kıbrıs Rum tarafına “Burası bağımsız bir cumhuriyettir” mesajı yolladı. Eşi Aydın Denktaş’a da “Sevemez kimse seni..” şarkısını mırıldandı. 88 yaşında yaşamını yitiren Denktaş, salı günü devlet töreniyle toprağa verilecek.

Facebook

Youtube