San Fransisco’da Büyük Oyun’a Ödül

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Yönetmenliğini Atıl İnaç'ın yaptığı “Büyük Oyun” adlı film San Fransisco Tiburon Film Festivali'nde “En İyi Film” ödülüne layık görüldü. Senaryosunu Avni Özgürel’in yazdığı filmde Suzan Genç, Selen Uçer, Serdal Genç, Serkan Genç, Rana Cabbar, Haktan Pak, Selim Bayraktar ve Nalan Koruçim rol alıyor.

 Irak savaşı sırasında ülkenin kuzeyindeki Telafer kentinin bir köyünde yaşanan saldırıda ailesini kaybeden Cennet adında bir genç kızın hikayesini anlatıldığı film savaşın acılarını dile getiriyor.

2009 yılı sonunda gösterime hazır hale gelen ancak program sıkışıklıkları nedeniyle vizyon tarihi ertelenen filmin Amerika prömiyeri Temmuz 2009'da Kanada'da Montreal Film Festivali'nde, Asya prömiyeri ise Aralık 2009'da festival açılış gösterimi için davet edildiği Hindistan'da Kerala Film Festivali'nde yapılmıştı.

Daha once de Ankara Film Festivali’nde Selen Uçer'e “En iyi yardımcı kadın oyuncu”, Suzan Genç'e “Umut veren yeni kadın oyuncu” ve Sabri Tuluğ Tırpan'a “En iyi özgün müzik” ödüllerini kazandıran filmin prodüksiyonu ise TFT Yapım tarafından gerçekleştirildi. İstanbul Film Festivali kapsamında da Ulusal Film Yarışması kategorisinde sinemaseverlerle buluşacak film, bu yıl Warner Bros Dağıtımı ile Eylül ayında Türk seyircisiyle buluşacak.

29 Nisan–3 Mayıs tarihleri arasında da Los Angeles'ta gerçekleştirilecek olan “Güneydoğu Avrupa Film Festivali'nde yarışma kategorisinde yer alacak film, dünyanın önde gelen sinema akademilerinden California Universitesi Los Angeles (UCLA) Sinema Merkezi'nin ünlü sinema salonu James Bridges Theater'da 3 Mayıs’ta kapanış filmi olarak gösterilecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

 

Facebook

Youtube