Vergi Bildirimleri İçin Son Gün 15 Nisan

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Amerikan vatandaşı olan, Green Card sahibi olan veya Amerika'da belli bir adreste devamlı olarak ikamet yabancılar, 15 Nisan’a kadar kendilerine uygun olan vergi bildirim formlarını doldurmak ve gelirlerini bildirmek zorundalar. Kişi o vergi yılı içerisinde herhangi bir şekilde gelir sağlamamış olsa bile gerekli formları doldurup mevcut durumunu bildirmesi gerekiyor.


CPA Burhan Özcan, 2009 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde herhangi bir yerden kazanç sağlamış her bireyin bu kazancı beyan etmek zorunda olduğunu belirtti ve bunun yanı sıra aynı şekilde gelir elde etmek için yapılan herhangi bir masrafın da beyan edilmesi karşılığında belirli bir miktar geri ödeme alınabileceğini söyledi. Aynı durumun öğrenciler için de geçerli olduğunu vurgulayan Özcan, öğrencilerin o vergi yılında para kazandılarsa muhakkak bildirmeleri gerektiğini ve okul ödemelerinin bir kısmını geri almalarının da mümkün olduğunu söyledi.

Özcan “independent contractor” denilen anlaşmalı çalışanlar içinse bir hatırlatmada bulundu. Bu statüde çalışanların vergi geri ödemeleri öncesinde 28 Şubat’a kadar çalıştıkları iş yerinden 1099 formu denilen bir belge almaları gerekiyordu ve bu belgeyi IRS’ye (Internal Revenu Service) bildirmeleri gerekiyordu. Fakat bu işlemi yapmayan ya da yapmış ama 1099 formu  henuz eline ulaşmamış kişilerin de gelirlerini bildirmeleri zorunlu. Aksi takdirde sonradan gelir beyanının yapılmadığı ortaya çıkarsa iş yeri 50 dolar gibi cuzi bir miktar ceza öderken, çalışan kişi hakkında detaylı araştırma başlatılması mümkün.

Özcan’nın bir diğer hatırlattığı konu da Amerikan vatandaşı ya da Green Card sahibi olup da Amerika dışında bulunan bankalarda 10.000 dolardan fazla parası bulunanların bunu vergi geri bildiriminde belirtmek zorunda oldukları çünkü Amerikan hükümeti İsviçre’de ortaya çıkan hesapların ardından bu parayı da gelir olarak kabul ediyor. Bunun beyanı için de ayrı bir form doldurulması ve o formdaki ilgili sorunun cevaplanması gerekiyor.

Vergi bildirimleri ve geri ödemeleri ile ilgili tüm resmi bilgilere http://www.irs.gov/ adresinden ulaşabilirsiniz.

 

 

 

Facebook

Youtube