New York’u gördüm, çevre illeri gezdim. Başka nereleri ziyaret etmeliyim?

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
New York City’a geldikten sonra araba kiraladınız ve Boston’a, Washington, DC’ye, Philadelphia’ya ve Atlantic City’e gittiniz diyelim. Amerika’yı gezecek daha çok vaktiniz var. O zaman size tavsiyemiz eğer kışın gelmişseniz bir Miami uçuşu yapmanız. Miami her daim sıcak havası ile sizi New York soğundan bir nebze olsun kurtarır. Erzurum’un soğundan kaçıp Antalya Lara’ya uzanmak nasıl zevkli ise New York City’den ayrılıp özellikle kış aylarında Miami’ye gitmek size ayrı bir heyecan verecektir.

“Neden Los Angeles’a değil de Miami’ye gideyim?” derseniz: Los Angeles ile New York arasında saat zaman farkı 3 saat. Yani siz zaten jet lag olup uyku düzeniniz birbirine karışmışken bir de Los Angeles’a gitmek fiziki açıdan sizi daha da sarsacaktır. New York ile Türkiye arasındaki zaman farkı 7 saat iken, bu fark Los Angeles’ta 10’a çıkmaktadır. Eğer “illa ben Amerika’nın batı yakasını ve Hollywood, Las Vegas gibi yerleri görmek istiyorum” diyorsanız, beş saatlik uçuşu göze alıp yola koyulabilirsiniz. Amerika’nın batı yakasında turistlerin en fazla görmek istedikleri başlıca şehirler ise tabii ki Los Angeles, sonra üç saat mesafedeki San Francisco ve yine Los Angeles’a 3 saatlik araba mesafesindeki Las Vegas. Ya da yılın 310 günü güneşli geçen Santa Monica. 

Las Vegas deyince sadece aklınıza kumar gelmesin. Eğer 21. yüzyıl mimarisinden  en güzel otellerini görmek istiyorsanız Las Vegas sizin tüm beklentilerinizi hatta fazlasını karşılamaya hazır.

Eğer batı yakasına gitmişken biraz da fantezi olsun daha fazlasını göreyim diyorsanız Washington eyaletinin şehri Seattle’a gidebilirsiniz. Türkiye’nin Karadeniz şehirlerini andıran Seattle, Türk Yahudilerin 100 yıl önce yoğun olarak yerleştikleri New York’tan sonra ikinci şehir. 

Bu arada bir ara parantez ile Washington ile Washington, DC’yi arasındaki farki izah edelim. Nasıl İstanbul’a ilk gelen bir turist Topkapı Sarayı’nın Topkapı semtinde zannederse, Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington, DC (District of Columbia) ile ülkenin batı ucundaki Washington eyaletinin aynı yerlerde olduğunu düşünenler olabilir. Yani ABD’nin başkentine gittiğinizi zannedip uçakla beş saat mesafedeki Washington eyaletinde soluğu almayın.

Facebook

Youtube