Amerika Birleşik Devletleri’nde alışverişi nerelerde yapabilirim?

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Belki de turizm ana başlıklı bölümümüzün en çok ilgi duyulacak kısmı burası: Alışveriş.

Türklerin son yıllarda Amerika’da alışveriş merkezlerini avuçlarının içi gibi iyi bilmeleri, alışverişe olan tutkularının en belirgin göstergesi.

Eğer ABD’ye hem yıllık alışverişinizi yapmak hem de ziyaret etmek amaçlı geliyorsanız geldiğiniz ülkedeki fiyatları ve pahalılığı bir kenara bırakıp olabildiğince yüksek limitli kredi kartı ile yola çıkın. Cash yerine kredi kartı hem taşımanız açısından hem de güvenlik açısından faydanıza. Kredi kartına taksit yaptırmak gibi bir yolu denemeyin, o biz Türklere ait mucizevi bir yöntem.

Alışverişte eğer giyim ürünlerini tercih edecekseniz yönelebileceğiniz hedefler belli. Outlet center’lar olarak tanımlayabileceğimiz şehir merkezlerine yakın büyük alışveriş merkezleri büyük ölçüde tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Eğer ana güzergahınız New York City ise şehre 1.5 saat mesafedeki Woodbury Common Premium Outlets alışveriş için ideal mekanınız. Calvin Klein’den Gucci’ye, DKNY’dan Armani’ye aklınıza gelen tüm markaları bulabileceğiniz bu alışveriş merkezini gezmeyi bir günde tamamlamayabilirsiniz. Onun için belki iki sefer gitmeniz gerekebilir. Eğer araba kiralama imkanınız yoksa, New York City otobüs terminalinden (42. cadde ile 8. Avenue’nin köşesi) alışveriş merkezine otobüs kalkmakta ancak alışveriş torbaları ile otobüs ile dönüşünüz biraz zor olabilir.

Gray Line otobüs şirketi yetişkinler için 42, çocuklar için 21 dolara gidiş dönüş günlük turlar düzenleyerek arabası olmayanlara alternatif sunuyor. Ancak elinizde alışveriş torbaları ile gün boyu yürümek zor olacağı için siz ne yapın edin özel arabanızla gitmeye çalışın.

Eğer bir tanıdığınızdan rica edecekseniz, lütfen hafta içi değil hafta sonu bir güne denk getirip bu isteğinizi dile getirin. Çünkü bir günün tamamı bu alışveriş merkezinde gitmektedir. ABD’deki yakın arkadaş, akraba veya tanıdıklarınız defalarca gittikleri bu yerde can sıkıntısından patlasalar bile hafta sonuna denk geldiği için en azından iş günlerinden kayıp etmemiş olacaklardır.

New York sınırları içindeki Woodbury Common alışveriş köyü Chelsea Premium Outlets grubunun bir üyesi. Eğer New York dışında başka bir şehri ziyaret edecekseniz http://www.premiumoutlets.com/centers adresinden Chelsa grubuna bağlı 23 eyaletteki alışveriş merkezlerinden size en yakın olanının adres ve kontak bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Alışveriş yapmak için sadece büyük alışveriş merkezlerini veya köylerini değil her türlü markayı ucuza bulabileceğiniz Marshalls, TJ Maxx, Daffy’s gibi ucuzluk mağazalarını bulmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Eğer kalacağınız yer New York City veya New Jersey eyaleti ise ucuzluğu tescilli Century 21 mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri. Bu ucuzluk mağazalarının size en yakınını bulmak için bulunduğunuz yerin posta kodlarını web sitelerindeki “Find Store” kutucuğuna yazmanız yeterli olacaktır. 

Giyimi genelde bayanların, elektronikte erkeklerin ilgi duyduğu alanlar olarak değerlendirirsek biraz da elektronik eşya almak isteyen erkek tüketicilere fikir vermekte fayda var.

Eğer elektronik ürünler alacaksanız Best Buy, Comp USA, Staples, Target, Staples, Radio Shack, P.C. Richard & Son ve Sixth Avenue Electronics mutlaka aklınızda olsun. Bu mağaza zincirlerinden bazıları sadece ABD’nin doğu yakasında (New York tarafı) yer almaktadır. Onun için Los Angeles’a gidip de Sixth Avenue Electronics veya P.C. Richard & Son bulamazsanız bize küfür etmeyin.

Eğer online alışveriş yapmak isterseniz overstock.com, ebay.com, amazon.com, buy.com, tigerdirect.com  alışveriş yapabileceğiniz ana siteler. Tabii bu sitelerin bazıları kredi kartı bilgileriniz ile gönderimin yapılacağı adresin aynı olmasını ister. Böyle bir durumda tavsiyemiz ABD’de bir tanıdığınıza alışveriş yapacağınız tutarı peşin olarak ödemek ve  onun kartını kullanmak. Tabii “sen karttan öde ben bir ara sana ödemeyi yaparım” gibi ucu açık önerilerde de bulunmayın!

Facebook

Youtube