Amerika Birleşik Devletleri’nde cep telefonumu kullanabilir miyim?

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Uzun zahmetli bir yolculuktan sonra ABD’ye geldiniz. İlk iş memlekettekilere iyi olduğunuzu haber vermek olacak haliyle. Tabii ilk sefer Türkiye’de kullandığınız cep telefonunuzdan aramanızda bir sakınca yok. Bir seferden bir şey olmaz.

Zaten ABD’ye gelen hemen hemen her cep telefonu sahibinin sorduğu sorudur: “Türkiye’deki Turkcell, Avea veya Vodafon hatlı telefonumu ABD’de kullanabilir miyim?” Cevabı basit: “Eğer ay sonu Türkiye’ye döndüğünüzde faturanızda göreceğiniz rakama kalbiniz dayanıyorsa, kullanabilirsiniz.”

ABD’den Türkiye’ye dört farklı şekilde arayabilirsiniz. Bunlardan ilki ve size tavsiye edeceğimiz yöntem telefon kartı ile arama. Eğer tanıdığınız birinin veya otelin telefonunu kullanırsanız bu size maliyet açısından büyük fayda sağlar.

Bu kartlar genelde Türkiye’de aradığınız şehirlere ve cep ya da ev telefonu aramanıza göre farklı tarifelerden fiyat uygularlar. Mesela İstanbul’da bir ev telefonunu aradığınızda dakikası 5 cente konuşurken, bu ücret cep telefonunda 17 cente fırlayabilir. Türkiye aramalarınızda ev ya da iş numaralarını aramaya gayret edin.

Eğer Türklerin yoğun yaşadığı bölgelere (New York, New Jersey gibi) gelmişseniz, telefon kartı bulmanız sorun olmaz. Çünkü her Türk ürünleri satan markette bu kartlara ulaşmak mümkün. Eğer Türk market yoksa herhangi bir etnik gruba yönelik ürün satan her yerde telefon kartlarına ulaşabilirsiniz. Telefon kartlarınının genel tercih edilenleri de 5 dolarlık olanlarıdır. Hizmeti sunan şirketine göre değişse de 5 dolarlık kart ile Türkiye’de normal bir ev ya da iş telefonu ile 200 ile 300 dakika arası görüşme imkanı bulursunuz. Eğer bulunduğunuz bölgede Türk marketi yoksa, online olarak satın alabileceğiniz Tulumba Phone Card bu ihtiyacınızı büyük ölçüde karşılayabilir.

Eğer İngilizceniz yeterli ise www.phonecardsmile.com adresinden dilediğiniz herhangi bir telefon kartını seçip online olarak satın alabilirsiniz. Her telefon kartı farklı ülkelere farklı süre konuşma imkanı tanıdığı için Türkiye’ye en fazla dakika veren kartı seçmek sizin için daha hesaplı olacaktır.

HESAP AÇTIRARAK TELEFON AÇMAK
Türkiye’ye aramak için kullanabileceğiniz bir başka yöntem de, kredi kartınızı kullanarak yurt dışına arama hizmeti veren bir şirkette hesap açtırmak olabilir. Bu konuda hizmet veren sayısız şirket ismi yazmak mümkün. Ancak ABD’de ilk akla gelenlerden Mezun, Dünya Telecom, AIT Telecom, Dial Turk gibi şirketlerin hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Ayrıca AT&T, Verizon, T-Mobile gibi telefon şirketlerinin çıkarmış olduğu pre-paid / kontürlü telefonlara hemen sahip olabilirsiniz. Ancak bu telefonlar sizin ABD içi aramalarınızda kolaylık sağlar. Türkiye aramalarınızda bu telefonlara kontür yetiştirmeniz gayet zor olur.

Son yıllarda hızla yayılan internet üzerinden telefonla konuşma imkanı tanıyan sistemler de eğer internet erişiminiz ve ilgili programlarınız varsa rahatlıkla faydalanabileceğiniz hizmetlerden. Skype bu anlamda en sık kullanılan yöntem. Önce skype’yi bilgisayarınıza yüklemeniz gerekiyor. Skype dışında skypho, voipcheap, voipstunt gibi programlar konuşmanıza yardımcı olabilecek programlar.

10-10 NUMARALARI İLE ARAMA YAPMAK

10-10 ile başlayan numaralar ile Türkiye’yi aramak da bir çözüm yolu. Ancak bunun için faturalı bir ev telefonu bulmanız gerekecek. Ev sahibinin gönlünü bu yöntemin ucuz olduğunu kullanarak çelebilirsiniz. Eğer otelde kalıyorsanız, otellerin pek çoğu bu numaraları kullanmaya izin vermez. Eğer 10-10 ile başlayan aramalara izin veren bir otel bulursanız, cep telefonunuzu kullanmaktan veya direkt arama yapmaktan daha ucuza malolacak bir yöntem olduğu aklınızda bulunsun. ABD’deki her telefon şirketi ayrı bir 10-10 numarasına sahiptir. Mesela AT&T ile yurt dışı aramalarda 1010 345 numarasını kullanır. Bu telefon şirketine göre değişir.

Facebook

Youtube