×

Warning

JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/turkavenue/public_html/images/ravini

×

Notice

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/ravini

Ravini Shadow'u Keşfetti

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Cengiz ErmişlerTürkiye’nin en önemli doğaltaş üretim merkezlerinden olan Balıkesir ve Bilecik’teki kaynakları ile 1996 yılından beri faaliyet gösteren Ravini, Amerikan pazarına sunduğu yeşil mermer ile pazarda yeni bir trend yakaladı.
Satışa sunduğu bej renk doğaltaşları sekiz yıldır dünyanın pek çok ülkesinde satışa sunan Ravini, 2008 içinde yaptığı en önemli girişimlerden biri de satın aldıkları ikinci ocaklarında buldukları shadow adi verilen mermeri Amerikan pazarına sunmak oldu.

Ravini USA Genel Müdürü Cengiz Ermişler, “Klasik alışılmış bej rengi mermer ve traverterden alternatif bir ürün olarak ortaya yeni bir ürün olan yeşil mermeri bulup hemen üretimine geçtik. Yeşil mermer şu an moda durumda,” diye konuşuyor.  Yeşil mermer ve traverten daha çok iç mekanlarda, banyodan mutfağa değişik alanlarda kullanılıyor.
Katıldıkları fuarlarda yeni ürünlerine yoğun ilgi gören Ravini, satış stratejisini de bu yönde geliştirdi. Yeni ürün gamı kriz döneminde Ravini’nin satışlarına da önemli oranda katkı sağladı.

Halen üretiminin yüzde 40’ını ABD pazarına ihraç eden Ravini Türkiye, Miami’deki ofisi vasıtasıyla müşterilerine direkt ulaşıyor. Ravini’nin ABD dışındaki pazarını ise Avrupa, uzak doğu ülkeleri ve İsrail oluşturuyor.
Ravini kriz döneminde yeni ürünler ile satış stratejisi değiştirirken, bir dizi önlem alarak krize hazırlandı. Alınan kararlardan biri de mozaik üretimini azaltmak oldu. Çin’deki mozaik üretimini yerinde gören Ermişler, “Çin’e yaptığım seyahatlerde, mozaik üretimin ne kadar düşük maliyetle yapıldığını görünce pazarda bu fiyatlarla satış yapmanın imkansız olduğunu görüp üretimi azalttık. Artık sadece özel müşterilerimizin isteğine göre üretiyoruz” diyor. 

400 ÇALIŞAN
Balıkesir ve Bilecik’teki tesislerinde 400 işçi çalıştıran Ravini yaşanan global kriz nedeniyle çalışan sayısını 250’ye düşürdü. Ancak Ermişler, önümüzdeki yıldan umutlu. ABD pazarının 2009 yılı ikinci yarısından sonra toparlanacağına inandığını söylüyor. “İnşaat sektöru hep böyle kalmayacak, toparlanacak.  Amerika’nın toparlanması Avrupa’ya göre daha hızlı olacağını düşünüyoruz. Bu yüzden Amerika pazarı bizim için her zaman önemli ve yeni dönemde yeni stratejiyle devam edeceğiz. Şuan bu pazarda güvendiğimiz firmalarla çalışmlarımız aynen devam ediyor,” şeklinde konuşuyor.
Amerika’da son dönemde özel projelere yöneldiklerini dile getiren Ermişler, gelecek aylarda da bu stratejide yoğunlaşacaklarını vurguluyor. Ravini’nin ürünlerinin kullanıldığı halen devam eden projeler arasında Romanya’daki 400,000 sq ft çok katlı bina inşaatı, Miami’de 41 katlı 489 unitten oluşan Wind Miami Projesi’nin tüm banyo döşemeleri, dünyanın en ünlü residental alanlarından olan Fisher Island’ta devam eden 10,000 sq ft’lik kullanım alanlı apartman binası, Florida’nın Aventura şehrinde inşaa edilen Marina Tower Of Turnberry lüks konut projesi, Miami Beach’te yapımı devam eden Parc Place South Beach Pool yer alıyor. 

Ermişler, “Miami’de önemli projelere girdik. Uzak doğu’da da önemli projelere girip satışlarımıza önemli katkılar yaptık. Amerika pazarinda Florida, New York, Chicago, California dışında bakir eyaletlere değişik ürünlerle gireceğiz. Stratejimiz bu yönde,” diyor.  Ravini’nin Amerika dışında hedeflediği pazarların başında ise Latin Amerika ülkeleri geliyor.

Ravini ile ilgili diğer resimler için tıklayın.
{gallery}ravini{/gallery}

 

Facebook

Youtube