Bir Camii Derneğinde Bir İlk

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
New Jersey eyaleti sınırları içerisinde 100 yıla yakın Masonik bir loca olarak faaliyet gösteren ve 2011 yılında Cliffside Park ve bölgede yaşayan Türklerin girişimi ve Diyanet İşleri Başkanlığı desteği ile satın alınarak cami ve kültür merkezine dönüştürülen Bergen Diyanet Camii ve Kültür Merkezi, 1. Olağan Genel Kurulu dernek merkezinde yapıldı. 9 kişiden oluşan asil listeye dört bayan girdi. Genel Kurul, başkanlık görevine Duran Özcan-ı getirirken, camii dernek başkan yardımcısı Pervin Aybalık, muhasip üye de Seher Demiral oldu.


Diyanet İşleri Başkanlığı Washington, DC Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Yaşar Çolak tarafından açılan Genel Kurul, 2014-2016 dönemi yönetim kurulunu seçti. Bir önceki dönemin başkanlığını yapan İsmail Uslu, genel kurul başlangıcında yaptığı konuşmada 2012 yılından beri sürdürdüğü görevini camiyi daha ileri noktaya taşıyacak bir ekibe devretmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Dr. Çolak da konuşmasında, Diyanet Vakfı şemsiyesi altında bulunan camilerde en fazla şeffaflığa önem verdiklerini ve yapılan her işin büyük bir şeffaflıkla gerçekleştirildiğini söyledi.

2011 yılında caminin alınmasında büyük emekleri olan ve kurucu üyeler arasında yer alan Levent Sertbaş, Cavit Öncül, Mustafa Karyağdı, Numan Okuyan, Tunç Özlü, Korkmaz Öz, Ünal Kalleci, genel kurul tarafından bir kez daha teşekkür edilirken, yönetimde yer almayan isimlerin de her daim cami yönetim kurulunun yanında ve destekçisi olacağının altı çizildi.

Caminin 9 asil, 3 yedek, 3 denetleme kurulu üyesi şu isimlerden oluştu.
Duran Özcan: Başkan
Pervin Aybalık: Başkan Yardımcısı
Cemil Özyurt: Genel Sekreter
Muhasip: Seher Demiral
Kadınlar Kolu Başkanı: Fulya Atila
Eğitim Komisyonu Başkanı: Gülzade Oktay
Gençlik Kolu Başkanı: Emre Yıldız,
Üye: İbrahim Çoşkun,
Üye: Tevfik Aşkın
Yedek üyeler: Hakan Karalök, İbrahim Demirel, Korkmaz Öz
Denetleme Kurulu: Cavit Öncül, Numan Okuyan, Mustafa Karyağdı

Facebook

Youtube