Çağlayan: ABD İle İlişkimize Karşılıksız Aşka Benziyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Amerikalı iş adamlarına hitaben, ''İlişkimiz karşılıksız aşka benziyor'' dedi. Bakan Çağlayan Houston'da, Teksas Türk Amerikan Ticaret Odası (TTACC), Houston Ticaret Odası (GHP) ve Ekonomi Bakanlığının ortaklaşa düzenlediği, Türk Amerikan İş Forumu'na katıldı. Forumda konuşan Çağlayan, ABD'li iş adamlarına, ''Amerika ile aramızda 50 yıldan fazla bir müttefiklik var. Dünya barış ve huzurunun sağlanması için birlikte hareket ediyoruz. Maalesef ticarette istenilen seviyede değiliz. İlişkimiz karşılıksız aşka benziyor'' değerlendirmesinde bulundu.

Çağlayan, ''Teksas ile Türkiye'yi havadan bağladık ama zaten gönülden bağlıydık. Bir de şimdi denizden bağlanmamız gerekiyor. Hiçbir şekilde açık kapı bırakmayacağız, ticaret yapılmaması için bahane kalmayacak'' diye konuştu.

THY'nin nisan ayı itibariyle Houston'ı da destinasyon rotasına eklemesi ile yeni bir boyut kazanan Teksas – Türkiye ilişkilerinin masaya yatırıldığı Türk – Amerikan İş Forumu'na, Tuscon Başkanı İsmail Hakkı Kısacık, Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) Başkan Yardımcısı Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Başbakanlık Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı Teksas Kamu Hesapları Başmurakıbı Susan Combs ve Houston Ticaret Odası Başkanı Robert W. Harvey katıldı.

Başmurakıp Susan Combs konuşmasında, global enerji pazarında Teksas ve Türkiye'nin baş rol oyuncuları olduğunu, beraber çalışılması durumunda iki tarafın da ekonomilerinin önemli bir mesafe alacağına inandığını söyledi.

Öte yandan, program sonunda iki anlaşma imzalandı.

Bakan Çağlayan, ABD ziyaretinin üçüncü gününde temaslarına Teksas'ın başkenti Austin'de devam edecek.

(USASABAH ve Ajanslar)

Facebook

Youtube