Amerikalı Bankacıların Kralı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

ABD'li banka JPMorgan Chase'in CEO'su, 2011'de toplamda 23 milyon dolar gelir elde ederek Wall Street'in en çok kazanan bankacısı oldu. JPMorgan Chase, Çarşamba günü CEO'su Jamie Dimon'a 23 milyon dolar ödediğini açıkladı. Banka geçen yıl da yöneticisine aynı parayı ödemişti ancak bu yıl Wall Street'teki diğer bankacıların ödemelerinde azalma görüldüğünden, Dimon üst üste ikinci yılında ABD'nin en çok kazanan bankacısı oldu.         


 


Dimon'a verilen para, ABD'li rakip banka Goldman Sachs'ın CEO'su Llyod Blankfein'a verilen paranın iki katından fazla. GOldman, Blankfein'a 2011'de 9 milyon dolar öderken, bu bir önceki yılda yaklaşık 4 milyon dolar daha az bir tutar.          
     
Dimon'a yakın ödeme alan tek CEO, Wells Fargo'nun üst yöneticisi John Stumpf oldu. Stumpf, toplamda 20 milyon dolara yakın bir ödeme aldı.  
   
Dimon kendisine verilen 23 milyon dolarlık tutarın 6 milyon dolarını maaş ve nakit ikramiye olarak aldı. Geri kalan tutar ise sınırlı hisse ve opsiyonlar olarak ödendi. Dimon bu hisselerden 2014'te para kazanmaya başlayacak.   

PARASI AZALMADI
Dimon aynı zamanda JPMorgan içinde, 2011 ödemesi azalmayan tek yönetici de oldu. Örneğin bankanın yatırım bankacılığı birimi şefi James Staley, geçen 16 milyon dolar ödeme alırken, bunun için 5.3 milyon dolarlık nakit ikramiye de bulunuyor.   

JPMorgan'ın finansal işlemlerden sorumlu yöneticisi Douglas Braunstein, ödemesinde en fazla düşüş gören yönetici oldu. Braunstein, bir önceki yıla göre 3 milyon dolar düşüşle, 9.5 milyon ödeme aldı. (Hürriyet)

Facebook

Youtube