Suriye Yanıyor, Esma Esad Keyifte

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

İngiliz The Guardian gazetesi Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve karısı Esma’nın emaillerini ele geçirdi. Aralık 2011’deki bir yazışmada Esma Esad, Katar Emiri’nin kızı Miyase’ye, “Emine Erdoğan arkadaşım değil ki mail adresimi vereyim” demiş. Miyase el Sani, Esad’a “Emine Erdoğan’ın yazışmak istediğini ve mail adresini kendisinden istediğini” söyleyerek “Verebilir miyim” diye soruyor. Esma Esad ise “mail adresini sadece aile üyeleri ve arkadaşlarıyla paylaştığını, başkana yöneltilen onca hakaretin ardından Emine Erdoğan’ın bu iki kategoriye girmediğini” söylüyor.

Dün yayınlanan mesajlar, çatışmaların en şiddetli günlerinde Esad’ın karısına aşk şarkıları gönderdiğini ve Esma Esad’ın ülkede olanları umursamadan yurtdışına pahalı mücevher ve mobilya siparişleri verdiğini gösteriyor. Geçen ayın başlarında Suriye ordusunun Humus’a kanlı baskınlar düzenlediği günlerde Sam kod adıyla karısına mail yazan Esad, ABD’li country şarkıcısı Blake Shelton’ın bir şarkısının sözlerini ve klibini gönderiyor. “Tanrı seni bana verdi” adlı şarkıda “Sensiz yapamam, sensiz yarım kalırım” türünden sözler yer alıyor.
Emaillere göre Esma Esad da her şeye rağmen lüks zevklerinden geri kalmıyor. İşte Esma Esad’ın siparişlerinden bazıları:
- 19 Temmuz 2011’de Paris’ten özel tasarım 4 tane pırlanta kolye.
- 17 Haziran 2011’de verdiği siparişler arasında 2.650 sterlinlik bir vazo da var.
- “Halk için değil” özel müşteriler için yapılmış 3.795 sterlinlik özel bir ayakkabı.
- Temmuz ayında 10 bin sterlinlik avize ve masa.

Facebook

Youtube