Jet-set Mücevhercisi Amerikan Güzelini Kaptı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Kapalıçarşı'nın ünlü mücevhercisi ve dünya jet-set'ine tasarım yapan Karun Kıraç, Amerika'da mağaza açacak. Kıraç'ın bu pazardaki yüzü de 2007 Amerika Güzeli Meagan Tandy olacak.  Daha 10 yaşındayken Kapalıçarşı'ya adım atan ve 400 yıllık aile mesleği olan mücevherciliği öğrenen Karun Kıraç, yurtdışında önemli projelere imza atmaya hazırlanıyor.


 

Amerika'da mağaza açmak için yer bakan ünlü mücevherci, 2007 Amerika Güzeli Meagan Tandy ile ön anlaşma yaptı. Denzel Washington ile "Unstoppable" (Durdurulamaz) filminde oynayan Tandy, bu yıl Karun Mücevher'in Amerika yüzü olacak. Türkiye'de yaptığı çalışmaların yanında, devlet başkanları, Monica Bellucci, Paris Hilton, Elton John, Jennifer Lopez, Cher ve Sophia Loren gibi dünya jet-setinin seçkin isimlerine yaptığı tasarımlarla da zirveye çıkan Kıraç, her objeyi tek tek özenle, kendi elleriyle üretiyor.

 

Mücevherlerini ise Türkiye'nin yanı sıra Amerika, Dubai, İtalya ve Paris'te "Karun Kirac Collection" markasıyla satışa sunuyor. Adını genç yaşta dünyaya duyuran işadamı, sanatının sırrını bu işi saray mücevhercisi dedelerinden devralma- sına bağlıyor. Bu geleneği yıllardır sürdüren Karun Kıraç'ın yıldızı, kendi deyimiyle Kapalıçarşı Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra parladı. Öyle ki Kıraç, Franck Muller, Tiffany ve Cartier tarafından davet edilip, dünyaca ünlü bu firmalara tasarım ürünler yaparak dikkatleri üzerine çekti.

ARAPLAR TESPİH ALIYOR
Türkiye'nin dünyada büyüyen sayılı ekonomilerden biri olmasının Türk ürünlerine olan ilgiyi artırdığını da belirten Karun Kıraç, "Bunun yanı sıra tasarım ve üretimde geldiği nokta da bizim açımızdan gurur verici... Başbakanımızın da bunda etkisi büyük. Ortadoğu'dan Türkiye'ye son dönemde ilgi büyük. Arap Baharı'nın bile olumsuz bir etkisini yaşamadık. Aksine o bölgeden ziyaretçilerin her geçen gün arttığına şahit oluyoruz" değerlendirmesini yaptı. Sayısı 10 bini aşan mücevher tespih koleksiyonu olan ünlü mücevherci, "Son zamanlarda Arap turistlere tespih yetiştiremiyoruz" diyor. Geniş bir ürün gamı olduğu için 200 TL'ye de 2 milyon TL'ye de ürün satıyor.

İSTANBUL'UN EN BÜYÜK MÜCEVHER MAĞAZASINI AÇACAK
EN büyük hedefinin İstanbul'a dev mücevher mağazası açmak olduğunu belirten Karun Kıraç, şu bilgileri veriyor: "Koca bir mağaza düşünüyorum. Mağazanın tam ortasında atölye olacak. Fanus içinde düşünüyorum. Bir tasarım bir de sunum masamız olacak. Burada ne istediğinizi anlatacaksınız eskiz çizilecek. Sonraki tüm aşamalar burada gerçekleşecek. En son da paket yapılacak."
(Sinan Ozedincik, Sabah)

Facebook

Youtube