Beşiktaş Yeni Stadı'na Kavuşuyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Beşiktaş'ın İnönü Stadı Projesi'ni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da onayladı. Yılan hikayesine dönen yeni İnönü Stadı inşaati ile ilgili basına yansıyan haberler siyah - beyazlı camianın gündemine bir anda oturdu. Habere göre Beşiktaş'ın yeni stadının projesini Amerikan danışmanlık ve mimarlık firması Aecom üstlendiği ve 45 bin kişilik kapasiteye sahip bir stadyum planladığı ileri sürüldü.

Tüm Beşiktaş taraftarlarını heyecanlandıran bu haberle ilgili detayları Kartalbakisi.com ortaya koyarken, detayları da kamuoyuna duyurdu. Yaklaşık iki yıl önce Beşiktaş ile yeni stad için anlaşmaya varan, proje ve inşaatla ilgili tek yetkili kuruluş olan Aecom'un o günden bu yana İnönü Stadı için çalışmalarını sürdürdüğü ileri sürüldü.

SPARTAK STADINI YAPTI, RIO OLİMPİYAT KÖYÜ PROJESİNİ ÇİZDİ
Dünya üzerinde bir çok mimari esere imzasını atan Aecom'un son olarak Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Spartak Stadyumu'nu yaptığı ve Rio'da yapılacak 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları için olimpiyat köyünün projesini çizdiği belirtildi.

Bu alanda önemli tecrübeleri bulunduğu ileri sürülen Amerikan firmasının yeni İnönü Stadı ile ilgili çalışmalarını Aecom Londra ofisinin yürüttüğü belirtildi.

Aecom'un büyük gizlilikle iki senedir yürüttüğü çalışmaların 2011 yazı sonunda önemli bir aksaklıkla karşı karşıya kaldığı da belirtilen haberde şu ifadelere yer verildi:

''Aecom'da proje için çalışan mimarlar arasında yeralan bir kişinin bir başka Amerikan Mimarlık Şirketi'ne geçmesi ve bu şirketin internet sitesinde projeye ait ayrıntılar ve fotoğrafları yayınlaması krize neden oldu. New York merkezli Architizer LLC. Mimarlık Şirketi'nde yayınlanan fotoğrafların ardından projede önemli değişikliklere giden firma, hükümet ve bakanlığın çekincelerini de dikkate alarak stada son halini verdi.''

İLK SUNUM BAŞBAKANA YAPILDI
Projenin çizimlerinin tamamlanmasının ardından, Aecom yeni İnönü Stadı ile ilgili sunumu direk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yaptı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve bazı bakanların da hazır bulunduğu sunumdan bir hayli memnun kalan Başbakan Erdoğan'ın, projeyi onaylayarak gerekli izinlerin kanunlar ve yönetmelikler çerçevesi içinde çıkarılması talimatını verdiği iddia edildi.

Başkan Yıldırım Demirören'in ayrıntıları şubat ayındaki lansmandan önce basına verdiği iddiasının da yer aldığı haberde, ''Bu aşamadan sonra, büyük gizlilik içerisinde yürütülen projeyi şubat ayı başında düzenlenecek görkemli bir lansmanla kamuoyu ile paylaşma konusunda Başkan Demirören ile görüş birliği yapan Aecom Firması bu sabah büyük bir şok yaşadı. Lansman çalışmalarını Londra'daki ofisinde yürüten firma, gazetelere yansıyan haber karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadı.'' ifadelerine yer verildi.

LANSMAN İPTAL OLABİLİR, İNŞAAT PLAY-OFF SONRASI BAŞLAYACAK
Konuyla ilgili bilgilerin basına direk Başkan Yıldırım Demirören tarafından verilmesi ve proje ile ilgili ayrıntıların açığa çıkması sonrası Şubat ayında gerçekleştirilecek lansmanın iptal edilebileceği haberin diğer iddiası olarak ön plana çıkarıldı.

Beşiktaş taraftarının da bir an önce yapılmasını istediği modern stad için inşaatın, gerekli mevzuatın kısa sürede sonlanmasının ardından başlayacağı öğrenildi. Bu tarihin play - off'un sona ermesi ile yani Mayıs sonu ya da Haziran başı olması bekleniyor. İnşaatın ise iki yıl sürmesi planlanıyor.  (Sabah)

Facebook

Youtube