Avukat Karaahmetoğlu 83 Yıllık Herrick Kadrosunda

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

New York Türk-Amerikan toplumunun yakından tanıdığı, ticaret ve uluslararası şirketler hukuku alanında avukatlık yapan Barbaros Karaahmetoğlu, 1928 yılından beri faaliyet gösteren ve 160 avukatı ile New York'un önde gelen avukatlık firmalarından biri olan Herrick, Feinstein LLP'ye geçti. 10 yıldır KLF Law Firm adıyla kurduğu ve yaptığı partnerliklerle büyüttüğü şirketini ortaklarına devreden Karaahmetoğlu, Herrick, Feinstein hukuk firmasında yine uzmanı olduğu uluslararası hukuk, şirket birleşmeleri, satın almalar, gibi konularda faaliyet gösterecek. Herrick firması sanat hukukundan spora, emlaktan medyaya kadar geniş bir alanda faaliyet gösteriyor. Merkezi Park Avenue, New York olan firmanın New Jersey'nin Princeton ve Newark şehirlerinde iki ofisi daha bulunuyor.



Herrick, mücevher şirketi Lazare Kaplan International, beyzbol takımı Yankee, lastik devi Bridgestone Americas, Inc gibi şirketlerin yanı sıra Atlanta'da W Hotel ve Philadelphia'da Le Meridian Hotel'i satın alan 42 milyar dolar büyüklüğündeki yatırım şirketi AEW Capital Management, Japonya'nın en büyük venture capital firması SBI Investment Co., bir dönem Ahmet Ertegün'ün sahibi olduğu futbol takımı New York Cosmos, New York'ta emlak yatırımları ile bilinen The Sabet Group, Mercedes-Benz, Morgan Stanley, Anglo Irish Bank, Lehman Brothers Holdings, Louis Vuitton, Hollywood yıldızlarının sahibi olduğu Planet Hollywood, The Athena Group, Samsung gibi sayısız büyük şirketi de müşteri portföyünde bulunduruyor.

ABD'YE KAÇIRILAN TÜRK TARİHİ ESERLERİN AVCISI: LAWRENCE KAYE
Karaahmetoğlu'nun Herrick hukuk firmasına transferinde onu uzun zamandır yakında takip eden ve New York'taki Türk Amerikan toplumunun yakından tanıdığı bir isim olan Lawrence Kaye var.

The American Turkish Society'de de uzun zamandır yönetimde görev alan Kaye, 1960'larda Uşak'tan kaçırıldıktan sonra Metropolitan Müzesi'ne satılan Lidya Kralı Karun'un hazinelerinin, Turgut Özal'ın Başbakanlığı döneminde açılan dava ile 1993 yılında geri Türkiye'ye iadesini sağlayan avukatlardan biri. 560-546 yılları arasında Lidya ülkesini yöneten Karun dönemine ait olan hazinenin en önemli parçalarından biri olan Kanatlı Denizaltı 2006 yılında Uşak'taki müzede sahtesi ile değiştirilmiş ve dünyda büyük yankı uyandırmıştı

Hazinenin tamamı New York'taki Metropolitan Müzesi'nde 1985 yılında bir sergide gazeteci Özgen Acar tarafından görülmeleriyle bulunmuştu.

Eserleri almak için 1987’de dava açıldı ve yaklaşık 40 milyon dolarlık masrafa yol açan hukuki süreçler sonunda 1993'de Türkiye'ye geri getirildi.

Lawrence Kaye, yine Türkiye'den kaçırılan 1661 Elmalı sikkesinin ve Divriği'deki Ulu Camii'deki 13. yüzyıla ait ahşap panonun 1999 yılında Türkiye'ye iadesini sağlayan isim. Son olarak geçtiğimiz Eylül ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağı ile Türkiye'ye götürülen Herakles heykelinin yarısı Kaye'nin kazandığı önemli sanat davalarından bir kaçı.

KARAAHMETOĞLU HERRICK'TE ÇALIŞAN 2. TÜRK
1993 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden, 1995 yılında da New York Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Karaahmetoğlu'nun Herrick ekibine katılmasından mutluluk duyduğunu belirten Kaye ile Karaahmetoğlu yıllar önce bir Türkiye seyahetinde uçakta tanışmışlar. O dönem okuldan yeni mezun olan ve arayan Karaahmetoğlu, kendisini Kaye'e tanıtmış ve 1995-2001 yılları arasında Herrick'te birlikte çalışmışlar. Elmalı sikkelerinin geri alınma sürecinde Karaahmetoğlu'da görev almış.

Karaahmetoğlu, 83 yıllık Herrick firmasında görev yapan ikinci Türk avukat. Herrick'te çalışan ilk Türk avukat Karun Hazineleri davasında da görev yapan ve 1999'dan beri Garanti Bankası'nın Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Aydın Düren.

Karaahmetoğlu, kendi hukuk firması ile kurduğu ilişkilerin Herrick ile daha da geniş kapsamlı bir hizmet ağına ulaştığına dikkat çekiyor. Müşterilerin farklı alanlardaki ihtiyaçlarına tek bir çatı altındaki 160 avukatın deneyiminden yararlanarak hizmet verme şansı yakaladığına dikkat çeken Karaahmetoğlu, ''Faaliyet alanı spordan sanata, uluslararası ticaretten emlak sektörüne kadar geniş bir yelpazede olan bir kurumda, müşterilerin her ihtiyacına daha hızlı cevap verebilme imkanımız var. Bu müvekkillerimize ve bize ciddi bir zaman kazandırıyor,'' diye konuşuyor.

Herrick 24 saat açık olan bir hukuk firması. Park Avenue'deki binanın dekorasyonu da bir müze gibi tasarlanmış. 160 avukatın çalıştığı firmanın toplam 63 partneri bulunuyor. Kaye, firmada saygı duyulan ve 20 yılı aşkın zamandır görev yapan avukatlardan biri.

Ahmet Ertegün ile ATS'de yakın çalışma şansı bulan Kaye, Türkiye'deki hızlı gelişmenin Türk Amerikan ticari ilişkilerine olumlu yönde etki yapacağını, Amerikan firmalarının Türkiye ekonomisindeki büyümeye kayıtsız kalmayacağını altını çiziyor.

KONTAK
Avukat Barbaros Karaahmetoğlu'na ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.
http://www.herrick.com/sitecontent.cfm?pageid=15&itemid=11125

 

Facebook

Youtube