Petkim'den 256 Kişiye İstihdam

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Petkin, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen ''İstihdam Garantili İşgücü Yetiştirme Programı''nı başarıyla tamamlayan 256 kişiyi istihdam etti. Petkim Genel Müdürü Hayati Öztürk, yeni çalışanların iş başı yapması nedeniyle Petkim Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, ''İstihdam Garantili İş Gücü Yetiştirme Programı''nın ilk ikisinde, 440 mavi yakalı personeli kadrolarına dahil ettiklerini belirtti.

Socar & Turcas Grubu'nun 2015 ve 2023 yılları için belirlediği vizyon ve hedeflere ulaşmada, yüksek nitelikli iş gücüne büyük ihtiyaç duyduklarını dile getiren Öztürk, yapılan çalışmanın, devlet-özel sektör-üniversite işbirliğinin en güzel örneklerinden birini oluşturduğunu vurguladı.

Öztürk, tüm ülkelerin üretim sektörlerini yeniden ayağa kaldırmak için büyük uğraş verdiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu: ''Önümüzdeki üç yıla baktığımızda Türkiye'nin büyümesi, 5-5.5 düzeyinde olacak. Bu oran, ülkemiz için yeterli bir düzey değil. Türkiye'nin verimlilik odaklı, rekabet gücünü iyileştiren ve gerçek istihdam yaratan bir yapıya kavuşması lazım. Çünkü nüfusumuzun yarısı, 29 yaşın altında. Bu insanlara iş yaratmak zorundayız. Sanayi olmadan sürdürülebilir istihdam yaratmak mümkün değil. Bugün için Türkiye'nin istihdamında sanayi sektörleri, yüzde 19'luk bir paya sahip. Bu rakamı artırmak ve kompozisyonu sanayi lehine desteklemek zorundayız. Rekabetçi bir yapıda verimlilik odaklı, katma değer yaratan ve gerçek istihdam sağlamamız için kimya sanayisine önemli bir rol düşüyor.'' Socar & Turcas Grup Şirketleri Başkanı ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz da Petkim'in kamu yönetim tarihinde çok önemli bir başarı öyküsünün yazarı olduğunu ifade ederek, 2008 yılında tamamlanan özelleştirme sonrasında şirketin 2040 yılına kadar süren bir vizyonun ilk adımlarını attığını anlattı.

Petkim'in 2015 yılına kadar 300 milyon dolar tutarında yatırım yapacağını, Socar & Turcas Grubu'nun ise Petkim sahasında 4 milyar dolar tutarında rafineri yatırımını 2015 yılına kadar tamamlayacağını kaydeden Yavuz, şöyle devam etti: ''Böylesine riski ve teknolojisi yüksek yatırımları yapmak yürek ister. Rafinerimizi tamamladıktan ve hammadde kaynağımızı güvence altına aldıktan sonra yeni petrokimya kompleksine açılımı gerçekleştirmiş olacağız. Bugün işbaşı yapan genç arkadaşlarım, iş yeri disiplinine sahip çıkmak ve kendilerini geliştirerek yenilemek koşuluyla emekli oluncaya kadar çalışacaklar. Anadolu kültüründe bize emanet edileni, kendi malımızdan daha değerli bilir ve gözümüzden sakınırız. İşte Petkim bize böyle bir emanettir. Bugün yıllık 530 milyon dolar ihracat yapıyoruz. Planladığımız yatırımlarla birlikte Petkim Yarımadası'nda 2023 yılında 5 milyar dolar ihracat yapacağız. Bugün ailemize dahil olan çalışanlarımız, aynı zamanda bu büyük başarı öyküsünün tanıkları da olacaklar.'' Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Birol Aydemir ise İŞKUR ile yüzde 11 seviyesinde olan işsizliği azaltmak için çok önemli projeler üzerinde çalıştıklarını ifade ederek, ''Türkiye'de halen işsiz konumunda olan 3 milyon insanın yüzde 60'ı vasıfsız. Dolayısıyla Türkiye'de işsizlikten çok mesleksizlik sorunu var'' dedi.

Bu konumda olan vatandaşlara meslek kazandırma ve beceri edindirme yönünde her yıl artan sayıda kurs açtıkları bilgisini veren Aydemir, şu bilgileri verdi: "Birkaç ay sonra uygulamaya geçilecek yeni proje ile her işsizin bir 'İş ve Meslek Danışmanı' olacak. Böylelikle doğru kişinin doğru kursa ve işe yönlendirilme sürecini kısaltmayı ve firmaların çalışan verimliliğine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Petkim ile başlattığımız İstihdam Garantili İşgücü Yetiştirme Projesi benzeri örnekleri çoğaltıyoruz. "

Petkim'de 4.5 yıl süre Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptığını ve kendisini her zaman Petkim ailesinin bir ferdi olarak gördüğünü kaydeden Birol Aydemir, SOCAR & TURCAS Grubu'nun yatırım hedeflerinin Aliağa, İzmir ve Türkiye ekonomisi için çok büyük önem taşıdığını vurguladı.

Facebook

Youtube