Hüsnü Özyeğin'den Çin'e 2 Milyar Dolar Yatırım

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

FİBA Grup ile Turkmall ortaklığı ile Çin'de kurduğu Star Mall Group, Çin'de 10 alışveriş merkezi için 2 milyar dolarlık yatırım yapacak. AVM'lerden ilki Çin'in Shenyang şehrinde 325 bin metrekare inşaat alanına sahip Shenyang Plaza.

2011 yılının ikinci çeyreğinde açılması planlanan Star Mall'ın projesinde 129 bin metrekare kiralanabilir alanın yaklaşık yüzde 65'inin kiralandı.

Pek çok Türk markasıyla görüşüldüğü belirtilirken ilk imzayı, uluslararası yatırımları ile de duyuran ve aynı zamanda FİBA Grup Patronu Hüsnü Özyeğin gibi Robert Kolejli olan Silk&Cashmere'in sahibi Ayşen Zamanpur attı.

 

 

Yaklaşık 11 yıldır Çin pazarı deneyimi olan Star Mall Group Ceo'su Bülent Ulusoy, Çinli için lüks ve bilinirliği olan markalar dışında yabancı markaların menşenin çok önem taşımadığını söyledi. Bu durumun, Türk markaları açısından büyük avantaj olduğunu söyleyen Ulusoy, " İsminiz yabancı olduğu sürece, bir İngiliz markasından çok büyük bir farkınız yok. Tabi ki bu Şanghay ve Beijing gibi metropoller için söylemiyorum" diyor.

Silk Cashmere'in yaratıcısı Ayşen Zamanpur parakendecilik konusunda iki fırsatın çok önemli olduğunu söylüyor. Bunlardan birincisi Çin, diğeri ise internet. Fiba'nın projesinde ilk imza atan Türk markasının patronu Zamanpur, Silk Cashmere'e benzeyen bir markanın 3 yılda 400 mağazay ulaştığını belirtti. Zamanpur "Çin'in parakende gücünün 1.8 trilyon dolar yani Türkiye'nin yaklaşık 10 katı. Her yıl yüzde 10 büyüyen Çin'in, bir Türkiye kadar potansiyel yarattığı göz önüne alınırsa Çin pazarının fırsatları ortaya çıkıyor. Biz Fiba grubu dışında aynı anda 3 yerde mağaza açıyoruz" diye konuştu.

Facebook

Youtube