Dubai Emirinin Sarayına Türk İmzası

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Dubai Emiri Şeyh Maktum'a ait Zabeel İnvestments'ın yatırımı olan ve Dubai'nin en büyük adası Palm Jumeirah üzerine inşa edilen lüks otel Zabeel Saray'ın elektrik, elektronik ve otomasyon işlerinin tümü Türk Firması AE Arma-Elektropanç A.Ş.'nin yaptığı kaydedildi.
AE Arma Elektropanç A.Ş.'den yapılan yazılı açıklamada, Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarına yayılmış projelerde görev alan firmanın, Zabeel Saray'da teknik müteahhitlik kapsamında pek çok elektronik ve elektroteknik sistemi projelendirip, tutarı 20 milyon doları aşan işi yatırımcıya teslim ettiği belirtildi. 2006-2010 yılları arasında 100 milyon dolar tutarında projeyi hayata geçiren AE Arma-Elektropanç'ın, halen sözleşme bedeli 250 milyon doları aşan MEP (Mechanical, Electrical, Plumbing) işlerini Birleşik Arap Emirlikleri'nde sürdürdüğü bilgisi verildi.
Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kızılhan, Dubai için çok prestijli olan bu projenin, aynı zamanda Osmanlı Sarayları'ndan esinlenerek yapıldığını belirterek, "Böyle bir projeyi, sorunsuz, istenilen kalitede ve sürede teslim ettik" dedi. Firmanın açıklamasında, Zabeel Saray henüz açılmadan, dünyaca ünlü sinema sanatçısı Tom Cruise'a ev sahipliği yaptığı, bir bölümü Dubai'de geçen Görevimiz Tehlike serisinin 4. filminin kimi sahnelerinin otelde çekildiği, Cruise'un Dubai'de kaldığı süre içerisinde Zabeel Saray'da ağırlandığı, Zabeel Sarayı'nın açılışının ise 4 Ocak 2011'de gerçekleştirileceği bilgisi verildi. (ANKA)

Facebook

Youtube