Allen Iverson ve Türkiye Tanıtımına Katkıları

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
NBA eski sihirbaz lakaplı basketbolcusu Allen Iverson’un Beşiktaş Spor Klubü'ne transferini öğrendiğim zaman çok şaşırmıştım. Hatta inanamadim. Iverson ABD'de NBA takımlarında artık iş bulamayınca basketbol hayatını kapatır zannediyordum. Yanılmışım! Türkiye'ye gitmesi için basketboldan önemli nedenleri olmalı. Ele almak istediğim konu Iverson transferinden sonra ABD medyasında çıkan Iverson haberleri ve Türkiye için doğurduğu pozitif ortam. Internette hergün Iverson ile ilgili haberleri okuyup Beşiktaş'ın farketmeden Türkiye'nin ABD'deki halkla ilişkilerine nasıl faydalı olduğunu görüyorum. Bu satırları yazarken bir Galatasaray sempatizanı olduğumu söylemekte fayda var. Takım aşkı ile Iverson'un transferine övgüler düzdüğüm düşünülmesin.

ABD'de NBA çok büyük bir pazar ve seyredeni çok fazla. Iverson'un ilk oynadığı maç olan Fenerbahce – Beşiktaş maçının NBA TV tarafından gösterilmesi bir anda milyonlarca insana Türkiye'yi tanıttı. Turizm Bakanlığı'nın Beşiktaş Spor Klubü'ne en azından bir teşekkür göndermesi şart. Hatta Allen Iverson ile çekilebilecek bir tanıtım klibi çok faydalı olur. NBA TV'nin ulaştığı kitleyi yabana atmamak lazım. Tabii NBA TV'de yayınlanan maçlarda

Allen Iverson ve Türkiye'yi yazarken NBA'de oynayan beş basketbolcumuzu unutmamamız lazım. Chicago Bulls'ta oynayan Ömer Aşık, Boston Celtics'te oynayan ve NBA'nin en yaşlı oyuncusu konumundaki Shaquille Rashaun O'Neal'in takım arkadaşı eski Fenerbahçe Ülkerli Semih Erden, NBA'nin en deneyimli Türk oyuncusu olan Phoneix Suns'ta ter döken Hidayet Türkoğlu, şampiyonluk yüzüğü sahibi olan tek Türk basketbolcu Utah Jazz'lı Mehmet Okur ve 2005 yılında Milwaukee Bucks tarafından seçilen ancak kariyerini NBA dışında devam ettiren ve bu yıl yeniden eski takımı Bucks'a transfer olan Ersan İlyasova.

Bu takımlardan Chicago, Boston ve Phoneix her akşam TV kanallarında, yani haftada iki üç kez oyuncularımızı seyretme şansına sahibiz. NBA'nin köklü ve şampiyonluk kazanmış takımlarında oynayan oyuncularımızı ciddi bir izleyici kitlesinin takip ettiğini de belirtmekte fayda var. Bazen aynı akşam üçünü ayrı kanallarda seyretme şansına sahip oluyoruz. Bu yayınlarda da Türkiye'nin ismi artık sıkça geçmekte ve ülkemize çok iyi bir halkla ilişkiler kanalı açılmakta. Bunda Tolga Tuğsavul arkadaşımızın katkısı çok büyüktür. Hidayet Türkoğlu'nun da bir dönem menejerliğini yapan Tuğsavul, Türk basketbolunun Amerika'da tanıtılmasında emek harcamış önemli isimlerden biridir.

 

Facebook

Youtube